Winkels die korting geven vrij/zaterdag op "Sint"chocolade?
Re: Winkels die korting geven vrij/zaterdag op "Sint"chocolade?
Ik heb dat vroeger ook geprobeerd, maar ik heb er geen mooie gevonden incl deftige korting.centiempje schreef:Ondertussen richt ik mijn pijlen dan weer op de kerstbomen, na kerst maar even gaan shoppen om een mooie kerstboom voor volgend jaar
Eindresultaat: jaar erop dan toch maar volle pot betaald...

- Spruitekop
- VIP member
- Berichten: 5977
- Lid geworden op: 07 apr 2008
- Contacteer:
Re: Winkels die korting geven vrij/zaterdag op "Sint"chocolade?
Da's een beetje zoals op het eind van de nacht op zoek gaan naar de mooiste meisjes om die op een goedkope manier binnen te doen.TNTim schreef:Ik heb dat vroeger ook geprobeerd, maar ik heb er geen mooie gevonden incl deftige korting.centiempje schreef:Ondertussen richt ik mijn pijlen dan weer op de kerstbomen, na kerst maar even gaan shoppen om een mooie kerstboom voor volgend jaar
Eindresultaat: jaar erop dan toch maar volle pot betaald...

Redenering is goed, alleen klopt het plaatje nooit. De mooiste vruchten pluk je nog steeds bij het ochtendgloren.

Sommige chocoladeproducten worden alleen maar verkocht met terugname-verplichting. Wanneer een deel niet verkocht wordt voor de vervaldatum zal dit terug genomen worden. Het zijn de supermarkten die de wetten stellen, niet de producent.Isedase schreef:Voilà +1Fakkel schreef:Dan moet je vanuit Halle ook nog retour naar de producent, he. Ik ken ze niet allemaal, maar een Hamlet en zo gaan dat niet organiseren, hoor. Laat staan dat je de echt grote spelers zover krijgt.
Kan eventueel wel zijn dat Colruyt een opkoper heeft, die daar verder z'n plan mee trekt. Maar de producent, volgens mij niet. Bij ons is het alleszins 'verkocht is verkocht'. Met wat marge natuurlijk, voor 'kwaliteitsafwijkingen'.
Bij een niet bij naam genoemd bedrijf -bekend van zeevruchten- uit het Waasland worden die 's vrijdags verkocht in hun outlet-winkel en de rest gaat gewoon uitgepakt worden en opnieuw gesmolten worden als vulling.
Met die chocolade is niets mis mee maar na een tijdje gaat de glans weg en zijn ze niet meer aantrekkelijk.
Geloof bakkers en chocolatiers niet die zeggen dat ze zelf hun chocolade maken. In Vlaanderen wordt die bijna overal aangeleverd door Callebaut (Wieze) en daar heb je 4 kwaliteitsklassen in. Zelfs de 'artisanale chocolatiers' kopen bij Callebaut, ze hebben ook een duurdere prijszetting voor hun gamma maar kopen dan ook chocolade uit het topsegment. Als jouw bakker met de lekkerste chocolade voor de pinnen komt dan zal die waarschijnlijk wel uit de top van het gamma bestellen. Niet meer, niet minder.
Banken zijn instellingen opgericht voor en door oplichters waarvoor in de penitentiaire instellingen geen plaats meer is.
Sta op uw rechten: Betaal enkel in CASH!!
Sta op uw rechten: Betaal enkel in CASH!!
Re: Winkels die korting geven vrij/zaterdag op "Sint"chocolade?
Toch wel raar dat ik dan dit weekend bij de Carrefour de sintjes in % zag staan vrijdag...Spruitekop schreef: Sommige chocoladeproducten worden alleen maar verkocht met terugname-verplichting. Wanneer een deel niet verkocht wordt voor de vervaldatum zal dit terug genomen worden. Het zijn de supermarkten die de wetten stellen, niet de producent.
Bij een niet bij naam genoemd bedrijf -bekend van zeevruchten- uit het Waasland worden die 's vrijdags verkocht in hun outlet-winkel en de rest gaat gewoon uitgepakt worden en opnieuw gesmolten worden als vulling.
Met die chocolade is niets mis mee maar na een tijdje gaat de glans weg en zijn ze niet meer aantrekkelijk.
Los van de kostprijs om iets te hertransporteren, uit te pakken te hersmelten etc : ooit van traceerbaarheid gehoord ?
We nemen even onze vrienden uit het Waasland die gekend zijn voor hun producten met een pralinévulling.
Die mengen hazelnoten, chocolade, suiker, cacaoboter, cacaopoeder, melkpoeder en een hoop emulgatoren door elkaar.
Elke verpakking van die inkomende ingrediënten heeft een lotnr dat ze bij moeten houden.
Als hun lot nr 10101 buitengaat dan is er een fiche waarop staat welk lotnr de ingrediënten hadden die daarin gegaan zijn. Blijkt er op een bepaald moment ergens iemand ziek te worden na het eten van een doosje vna hun zeevruchtjes dan kan het FAVV meteen op die fiche zien wat er allemaal inzat en zo kan elke producent die betrokken was bij dat bepaald lotnr gecontroleerd worden en de schuldige uiteindelijk gevonden worden.
Goed, bij niet-verkoop komt dus volgens jou van bij -ik zeg maar iets- Carrefour uit alle hoeken van het land de overschot terug.
Dat betekent dat er daar iemand moet staan die van élke verpakking het lotnr noteert. En dan moeten die een waanzinnige administratie doen om te zorgen dat de traceerbaarheid van alles wat terug binnenkwam terug overeen komt met wat er hersmolten wordt en terug gebruikt wordt.
Ik weet 1 ding : als onze Waaslandse vrienden hun producten verkopen aan een kostprijs van 12 euro per kilo af fabriek, dan zullen die zich niet 1 seconde bezighouden met heel die rompslomp, alleen al de kost om alles terug te halen uit de winkels en alles uit te pakken etc jaagt de prijs van hun product teveel de hoogte in.
Het FAVV is bovendien waanzinnig streng, het gaat er bij mij niet in dat een producent zou accepteren dat producten terugkeren met de bedoeling ze opnieuw in het productieproces te steken. Het risico dat er iets meekomt dat je niet wil is gewoon té groot.
Dat er misschien afspraken bestaan ivm vernietiging en crediteren in van een bepaald % van de aangekochte goederen in geval van niet-verkoop zou ik nog eventueel kunnen geloven. Maar retour & hergebruik echt niet.
Ja ne nee. Ze kopen idd bij Callebaut (redelijke kwaliteit) en de echt goede kopen bij Valrhona (top kwaliteit). Maar wat ze bedoelen met 'zelf maken' is het zelf mouleren, zelf verwerken van het ingrediënt chocolade tot een praline, chocolade figuurtje, etc. versus het inkopen van afgewerkte en verkoopsklare producten.Spruitekop schreef: Geloof bakkers en chocolatiers niet die zeggen dat ze zelf hun chocolade maken. In Vlaanderen wordt die bijna overal aangeleverd door Callebaut (Wieze) en daar heb je 4 kwaliteitsklassen in. Zelfs de 'artisanale chocolatiers' kopen bij Callebaut, ze hebben ook een duurdere prijszetting voor hun gamma maar kopen dan ook chocolade uit het topsegment. Als jouw bakker met de lekkerste chocolade voor de pinnen komt dan zal die waarschijnlijk wel uit de top van het gamma bestellen. Niet meer, niet minder.
Re: Winkels die korting geven vrij/zaterdag op "Sint"chocolade?
Isedase, ik denk dat wij collega's of concullega's zijn van elkaar. (Y)
- centiempje
- Hero Member
- Berichten: 502
- Lid geworden op: 10 okt 2013
- Contacteer:
Re: Winkels die korting geven vrij/zaterdag op "Sint"chocolade?
Hehe, misschien val ik wel minder vies ookSpruitekop schreef:Da's een beetje zoals op het eind van de nacht op zoek gaan naar de mooiste meisjes om die op een goedkope manier binnen te doen.TNTim schreef: Ik heb dat vroeger ook geprobeerd, maar ik heb er geen mooie gevonden incl deftige korting.
Eindresultaat: jaar erop dan toch maar volle pot betaald...![]()
Redenering is goed, alleen klopt het plaatje nooit. De mooiste vruchten pluk je nog steeds bij het ochtendgloren.
Isedase schreef:

Sowieso, slechter dan dat we nu hebben zal het niet worden, boompje is van mijn ouders en is letterlijk aan het versterven (de zogezegde naalden zijn plastic lintjes, schat dat hij 30 jaar oud is, tijd voor de vuilbak haha).

Neen mevrouw, ik heb de lotto niet gewonnen, op je centiempjes letten, dat maakt wel degelijk verschil!
- centiempje
- Hero Member
- Berichten: 502
- Lid geworden op: 10 okt 2013
- Contacteer:
Re: Winkels die korting geven vrij/zaterdag op "Sint"chocolade?
Voila, net wat ik ook wil zeggen. En ik begin precies mezelf ook af te vragen of één van jullie een ex-collega is van mij haha!Isedase schreef:Ja ne nee. Ze kopen idd bij Callebaut (redelijke kwaliteit) en de echt goede kopen bij Valrhona (top kwaliteit). Maar wat ze bedoelen met 'zelf maken' is het zelf mouleren, zelf verwerken van het ingrediënt chocolade tot een praline, chocolade figuurtje, etc. versus het inkopen van afgewerkte en verkoopsklare producten.Spruitekop schreef: Geloof bakkers en chocolatiers niet die zeggen dat ze zelf hun chocolade maken. In Vlaanderen wordt die bijna overal aangeleverd door Callebaut (Wieze) en daar heb je 4 kwaliteitsklassen in. Zelfs de 'artisanale chocolatiers' kopen bij Callebaut, ze hebben ook een duurdere prijszetting voor hun gamma maar kopen dan ook chocolade uit het topsegment. Als jouw bakker met de lekkerste chocolade voor de pinnen komt dan zal die waarschijnlijk wel uit de top van het gamma bestellen. Niet meer, niet minder.

Neen mevrouw, ik heb de lotto niet gewonnen, op je centiempjes letten, dat maakt wel degelijk verschil!
Re: Winkels die korting geven vrij/zaterdag op "Sint"chocolade?
Fakkel schreef:Isedase, ik denk dat wij collega's of concullega's zijn van elkaar. (Y)
En dan nog regio Waasland ook .... tsssss :-)