zelf brood bakken
Re: zelf brood bakken
Dus de broodbakmachine van Aldi is wel een goede koop, de snijmachine niet?
Kan men er ook rozijnenbrood mee bakken?
Kan men er ook rozijnenbrood mee bakken?
- centenkliever
- Hero Member
- Berichten: 803
- Lid geworden op: 29 feb 2008
- Contacteer:
Re: zelf brood bakken
ja maar dan moet ge er wel rozijnen in doen. Anders hebt ge nen kramiek zonder rozijnen.yves schreef: Dus de broodbakmachine van Aldi is wel een goede koop, de snijmachine niet?
Kan men er ook rozijnenbrood mee bakken?
Re: zelf brood bakken
Heb dan toch de snijmachine in den Aldi aangeschaft! Het heeft wel een metalen tandwiel. Heb er al brood, kaas, salami en hesp mee gesneden.
We zijn er wel hèèèl tevreden over en het ziet er veel veiliger uit dan mijn snijmachine die ik had van Bosch! Was maar plastieken brol en vliegt van de week nog op het containerpark en......was vooral nie veilig
.
Ik hoop van dieze nog jaren geniet te hebben.
We zijn er wel hèèèl tevreden over en het ziet er veel veiliger uit dan mijn snijmachine die ik had van Bosch! Was maar plastieken brol en vliegt van de week nog op het containerpark en......was vooral nie veilig


Ik hoop van dieze nog jaren geniet te hebben.

- centenkliever
- Hero Member
- Berichten: 803
- Lid geworden op: 29 feb 2008
- Contacteer:
Re: zelf brood bakken
Heb je het dan onderaan opengedraaid en bedoel je het tandwiel dat op de elektromotor staat en dat het mes aandrijft?chiwawa schreef: Heb dan toch de snijmachine in den Aldi aangeschaft! Het heeft wel een metalen tandwiel. Heb er al brood, kaas, salami en hesp mee gesneden.
We zijn er wel hèèèl tevreden over en het ziet er veel veiliger uit dan mijn snijmachine die ik had van Bosch! Was maar plastieken brol en vliegt van de week nog op het containerpark en......was vooral nie veilig![]()
.
Ik hoop van dieze nog jaren geniet te hebben.![]()
Re: zelf brood bakken
ik weet dat dit een oud topic is (sorry dat ik hierop reageer!)
Maar ik vroeg me af of jullie een specifieke broodbakmachine en snijder kunnen aanbevelen aan mij?
ik wil in feite niet boven de 100 € gaan voor allebei samen (max. 150 €).
ik wil kleine broodjes bakken en veel varieren (via bloem van aveve)
bedankt !
Maar ik vroeg me af of jullie een specifieke broodbakmachine en snijder kunnen aanbevelen aan mij?
ik wil in feite niet boven de 100 € gaan voor allebei samen (max. 150 €).
ik wil kleine broodjes bakken en veel varieren (via bloem van aveve)
bedankt !
Re: zelf brood bakken
Ik heb geen ervaring met zelf brood bakken.
Tefal OW 5001(€ 85 - 120) en Severin BM 3986 (€ 100 - 106) kregen van Test-Aankoop de titel van Beste Koop. (nr. 526 , december 2008)
Tefal OW 5001(€ 85 - 120) en Severin BM 3986 (€ 100 - 106) kregen van Test-Aankoop de titel van Beste Koop. (nr. 526 , december 2008)
-
- Full Member
- Berichten: 155
- Lid geworden op: 18 sep 2010
- Contacteer:
Re: zelf brood bakken
woensdag 11/09 weer te koop in den Aldi, aanrader?
Re: zelf brood bakken
In 2008 heb ik er ene gekocht in den Aldi. Hij heeft meegegaan tot vorig jaar (ondertussen wel één keer een nieuw bakske gekocht) en eigenlijk gaat hij nu nog. Ik heb dan gewoon een kenwoordrobot gekocht.
Ideaal dus om te kijken of zelf brood bakken wel past in de dagelijkse routine.
Ik denk dat het een beetje is zoals het houden van een moestuin. Je bespaart er flink wat geld mee uit, maar je moet het graag doen. Anders hou je het niet vol.
Ideaal dus om te kijken of zelf brood bakken wel past in de dagelijkse routine.
Ik denk dat het een beetje is zoals het houden van een moestuin. Je bespaart er flink wat geld mee uit, maar je moet het graag doen. Anders hou je het niet vol.
Re: zelf brood bakken
ik was zelf content van de broodbakmachine van den Aldi. maar zoals Nuyttie zegt: je moet het volhouden. Door verbouwingen en wat andere activiteiten ben ik gestopt met het brood bakken. En het formaat paste niet in mijn brooddoos, waardoor ik problemen had om het goed te bewaren.
Re: zelf brood bakken
Tja, mits een beetje organisatie is dat eigenlijk niet veel werk. Zeker niet met zo'n bakautomaat.
In de kast waar de broodmachine op staat zitten twee plastieken bakken met witte en bruine bloem, water gaat via de keukenkraan die met zo'n slang uittrekbaar is. Zout, suiker, schepje en droge gist zijn ook binnen handbereik. Je zet de pot op de weegschaal, doet er bloem in, daarna water obv gewicht (dus niet beginnen in een maatbeker 400 cl afmeten, gewoon 400 gram water erbij), gooi er de andere ingrediënten bij en het spel kan beginnen. Ik weet met zo'n automaat dat ik 3 minuten nodig had om alles uit te halen en terug te bergen (voor een standaardbrood).
Nu met de kenwood is het iets meer werk. Ik moet het deeg nog uit de kneder halen en een bolletje vormen. Dan een beetje laten rijzen, terug kneden, terug beetje laten rijzen en dan bakken. Voordeel is wel dat het de bakkerskwaliteit erg benadert (zeker rozijnenbrood of melkbrood is praktisch hetzelfde). Brood uit zo'n (Aldi-)automaat is compacter/zwaarder. Je zal wel een snede minder eten. En erg bruin brood ontplofte altijd bij mij (kan aan mij liggen
)
en ja, als je het wilt eten moet je het eerst snijden
(en rond de snijmachine ligt het altijd vol met kruimels)
In de kast waar de broodmachine op staat zitten twee plastieken bakken met witte en bruine bloem, water gaat via de keukenkraan die met zo'n slang uittrekbaar is. Zout, suiker, schepje en droge gist zijn ook binnen handbereik. Je zet de pot op de weegschaal, doet er bloem in, daarna water obv gewicht (dus niet beginnen in een maatbeker 400 cl afmeten, gewoon 400 gram water erbij), gooi er de andere ingrediënten bij en het spel kan beginnen. Ik weet met zo'n automaat dat ik 3 minuten nodig had om alles uit te halen en terug te bergen (voor een standaardbrood).
Nu met de kenwood is het iets meer werk. Ik moet het deeg nog uit de kneder halen en een bolletje vormen. Dan een beetje laten rijzen, terug kneden, terug beetje laten rijzen en dan bakken. Voordeel is wel dat het de bakkerskwaliteit erg benadert (zeker rozijnenbrood of melkbrood is praktisch hetzelfde). Brood uit zo'n (Aldi-)automaat is compacter/zwaarder. Je zal wel een snede minder eten. En erg bruin brood ontplofte altijd bij mij (kan aan mij liggen

en ja, als je het wilt eten moet je het eerst snijden

Re: zelf brood bakken
Veel werk is het niet. Paar minuutjes is voldoende. Maar dan moet het hele proces beginnen en dan moet je het er nog op tijd uithalen. Een ganse nacht laten zitten is niet goed, wordt slap. Ben ermee gestopt toen ik naar Brussel ging om te werken en lang op trein zat. En ik geen zin meer had om op te blijven tot bakken gedaan was.
Ik had 4-5 zakken bloem staan (verschillende soorten). Had allerlei zaden en noten en maakte eigenlijk nooit 2 dezelfde broden; het was altijd wat mengen. De ene keer meer spelt, de andere keer waldcorn, de andere keer wat witter. Dan eens met okkernoten, hazelnoten, lijnzaad, zonnebloempitten, ... de variatie is enorm.
Als ik weer meer tijd heb, begin ik er nog eens mee ;-)
Ik had 4-5 zakken bloem staan (verschillende soorten). Had allerlei zaden en noten en maakte eigenlijk nooit 2 dezelfde broden; het was altijd wat mengen. De ene keer meer spelt, de andere keer waldcorn, de andere keer wat witter. Dan eens met okkernoten, hazelnoten, lijnzaad, zonnebloempitten, ... de variatie is enorm.
Als ik weer meer tijd heb, begin ik er nog eens mee ;-)
Re: zelf brood bakken
Toen mijn vrouw en ik gingen samenwonen in 2006 hadden wij ook zo een machine gekocht doch na verloop van tijd zijn we hiermee gestopt.
Ik moet zeggen na vandaag krijg ik weer goesting om dat toestel uit de vergeetkast te halen. Zeker na Lanius zijn laatste post. Hmmmm!
Ik moet zeggen na vandaag krijg ik weer goesting om dat toestel uit de vergeetkast te halen. Zeker na Lanius zijn laatste post. Hmmmm!

Pessimisme is zoals porno, het verkoopt. 

Re: zelf brood bakken
Wij bakken ook zelf. Eerst in bakmachine van Aldi. Enkele jaren later in een bakmachine van de Blokker. Werkt prima.
Heb eens uitgerekend hoeveel zo'n brood in totaal kost (elektriek, graan, gist, olie ..) en kwam uit op ongeveer de helft van een brood bij de bakker. Natuurlijk is de prijs sterk afhankelijk van de keuze van ingrediënten.
Aveve laten we links liggen wegens te prijzig. We gaan naar Delhaize of Colruyt. Spelt halen we bij plaatselijk "Voor boer en tuin winkel". Lijnzaad, maanzaad, sesamzaad in bio winkel. We kopen droge gist in zo'n pak van 500 gram en verdelen dat in verschillende potjes, gaat tot 1,5 jaar mee. Af en toe kopen we brood bij de bakker als we geen tijd hebben om er zelf te maken.
mvg
Heb eens uitgerekend hoeveel zo'n brood in totaal kost (elektriek, graan, gist, olie ..) en kwam uit op ongeveer de helft van een brood bij de bakker. Natuurlijk is de prijs sterk afhankelijk van de keuze van ingrediënten.
Aveve laten we links liggen wegens te prijzig. We gaan naar Delhaize of Colruyt. Spelt halen we bij plaatselijk "Voor boer en tuin winkel". Lijnzaad, maanzaad, sesamzaad in bio winkel. We kopen droge gist in zo'n pak van 500 gram en verdelen dat in verschillende potjes, gaat tot 1,5 jaar mee. Af en toe kopen we brood bij de bakker als we geen tijd hebben om er zelf te maken.
mvg
Re: zelf brood bakken
zelf de kostprijs berekenen is moeilijk owv de afschrijving van uw machine en de elektriciteit. Het is niet omdat uw oven van 3600 watt een uur staat te draaien dat hij 3,6 kwu heeft verbruikt. Als de temperatuur voldoende is, slaat hij uit.
Re: zelf brood bakken
Bovenstaande info doet me eigenlijk ook wel zin krijgen...
Toch een paar vragen:
1/ Hoe lang duurt het eigenlijk om een brood te bakken van start to end?
2/ Momenteel koop ik een brood bij de bakker en vries deze in pakjes in. Het is niet ideaal, maar anders moet ik meer dan de helft van een brood weggooien. Is dit ook mogelijk met eigen gebakken brood?
3/ Mengen jullie zelf alle ingridiënten of kopen jullie een all-in-mix?
Toch een paar vragen:
1/ Hoe lang duurt het eigenlijk om een brood te bakken van start to end?
2/ Momenteel koop ik een brood bij de bakker en vries deze in pakjes in. Het is niet ideaal, maar anders moet ik meer dan de helft van een brood weggooien. Is dit ook mogelijk met eigen gebakken brood?
3/ Mengen jullie zelf alle ingridiënten of kopen jullie een all-in-mix?