Aantal vragen over schuldsaldoverzekering bij Opvolgingsbureau daalt

0
Reageer
Aantal vragen over schuldsaldoverzekering bij Opvolgingsbureau daalt

Het Opvolgingsbureau, dat moet nagaan of verzekeraars geen te hoge premie vragen voor een schuldsaldoverzekering, oordeelde in bijna een op de vijf voorgelegde dossiers dat dit inderdaad het geval was.

Wie een schuldsaldoverzekering geweigerd ziet worden of wie een bijpremie van minstens 75% moet betalen om er toch een te krijgen, kan terecht bij de ombudsman van de verzekeringen. Die bekijkt dan of de beslissing van de verzekeraar gerechtvaardigd is. Vaak gaat het over dossiers van mensen met kanker of andere aandoening.

In 2015, haar eerste werkingsjaar, kreeg het Opvolginsbureau 547 vragen tot tussenkomst, waarvan het 397 dossiers nader onderzocht. Vorig jaar daalde dat tot 488 vragen tot tussenkomst, waarvan er 359 van dichterbij bekeken werden.

Volgens het Opvolgingsbureau was de weigering van de verzekeraar of zijn beslissing om een hoge bijpremie te vragen vorig jaar in de meeste gevallen terecht. In 18% van de dossiers was dat echter niet zo. In dergelijk geval kan het Opvolgingsbureau een nieuw voorstel formuleren. De verzekeraars zijn echter niet verplicht zich hieraan te houden.

Via Spaargids.be kunt u kijken waar u de goedkoopste schuldsaldoverzekering kunt krijgen.

Lees ook:

- Schuldsaldoverzekering bij consumentenkrediet te duur
- De schuldsaldoverzekering: veelgestelde vragen
- Test-Aankoop daagt verzekeraars schuldsaldo voor de rechter

 

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(1 stem, gemiddeld 5 van de 5)


Categorie: Algemeen nieuws over lenen