Een op de vijf woningen is onderverzekerd

0
Reageer
Een op de vijf woningen is onderverzekerd

Eén op de vijf woningen in Vlaanderen en meestal ook de inboedel ervan is fors onderverzekerd, zegt de Kempense verzekeringsmakelaar Hillewaere Verzekeringen. Hij baseert zich hiervoor op een uitgebreide marktanalyse.

Ongeveer negen op de tien gezinnen in ons land hebben weliswaar een brandverzekering, leert een recente meting van koepelorganisatie Assuralia. Alleen is die in veel gevallen niet up-to-date. “Bij ongeveer één op de vijf woningen zien we dat ze onderverzekerd zijn. Bij de start van het contract was de woning wel correct gedekt, maar daarna hebben de bewoners hun huis vaak gerenoveerd. Op die manier is de waarde van hun woning een flink stuk toegenomen, alleen is het nooit doorgegeven. Als er iets gebeurt waardoor de verzekering moet tussenkomen, kan dit grote financiële gevolgen hebben”, laat Leen Verheyen van Hillewaere Verzekeringen optekenen.

Eenzelfde verhaal geldt voor Vlamingen die bovenop een brandverzekering ook een inboedelverzekering hebben afgesloten. “Jonge gezinnen opteren vaak voor meubels die ze zelf in elkaar moeten zetten, maar kopen enkele jaren later al eens een waardevol designmeubel of een antieke kast. Alleen wordt ook die upgrade vaak vergeten.”

Hillewaere start daarom een sensibiliseringsactie waarbij ze de Vlaming wijzen op het belang van het up-to-date houden van je woningverzekering. Maar ook rookmelders plaatsen en zeker foto’s nemen van je meest waardevolle bezittingen, is iets dat té vaak vergeten wordt.

Spaargids.be biedt u de mogelijkheid om diverse aanbiedingen inzake brandverzekering te vergelijken.

Lees ook:
- Vergeet uw fiscaal eindejaarsgeschenk niet
- Hoe vaak komen in uw gemeente inbraak en waterschade voor?
- Beobank biedt nu ook autoverzekering, brandverzekering en familiale verzekering aan

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(1 stem, gemiddeld 5 van de 5)


Categorie: Algemeen nieuws over verzekeren