Zó investeer je slim in de toekomst van jouw kinderen

0
Reageer
Zó investeer je slim in de toekomst van jouw kinderenJe kinderen groeien als kool. En voor je ’t weet, zijn ze volwassen. Studies, een eerste auto of woning, … In een wereld waarin alles duurder wordt, zal een financieel duwtje in de rug meer dan welkom zijn om aan het échte leven te kunnen beginnen. Uiteraard willen ze tot die tijd af en toe ook iets leuks kunnen kopen. Om aan die behoeften te voldoen heeft AG Insurance met Yongo een innovatief spaar- en beleggingsplatform ontwikkeld, speciaal voor ouders, om zowel op lange termijn als op korte termijn een slim centje opzij te zetten voor hun kinderen. Hoe werkt dat precies?

Sparen en beleggen voor later (op lange termijn)

Aangezien kinderen snel groot worden, is het aan te raden om het grootste deel van het spaargeld opzij te zetten voor later. Of het nu gaat om een eigen auto, hogere studies of een huis: een mooie spaarpot is in alle gevallen erg welkom. Als alternatief voor het spaarboekje stelt Yongo twee formules voor in de vorm van een levensverzekering.

De eerste is Yongo Moon. Hiervan weet u zeker dat u uw kind op de gekozen einddatum – tussen zijn of haar 18de en 24ste verjaardag – het gespaarde kapitaal en een minimum gewaarborgde rendement meekrijgt. Die rente bedraagt vandaag 0,5%. Bovendien kan daar elk jaar een winstdeelname bij komen. “Zo lag de totale opbrengst voor een vergelijkbaar product in 2016 op 2%, wat een stuk meer is dan het gemiddelde spaarboekje”, illustreert Ludovic Lefevre.

Als tweede is er Yongo Star. Die koppelt de levensverzekering aan beleggingsfondsen. “Door het iets grotere risico staan sommige ouders hier wat sceptisch tegenover. Toch is het een prima manier om het spaargeld van uw kind nog meer te laten opbrengen. Om een idee te geven: sinds de lancering van het fonds begin dit jaar bedraagt de opbrengst 5,44%”, weet Ludovic Lefevre. “Een voordeel is de lange termijn waarover kinderen sparen. Dat vergroot de kans dat eventuele verliezen vroeg of laat worden afgevlakt. Bovendien beleggen wij binnen Yongo Star heel voorzichtig. Daarvoor zorgt het ingebouwde overdrachtmechanisme, waarbij we automatisch overschakelen naar een meer defensieve beleggingsstrategie wanneer de markten het minder goed doen.”

Sparen voor nu (op korte termijn)

Nog uit een studie van AG Insurance blijkt dat kinderen al vanaf hun zesde zelf geld beginnen uit te geven. Specialisten zijn het erover eens dat kinderen leren sparen geen slecht idee is. Voor de kortetermijndoelstellingen is er Yongo Dreams: een flexibele zichtrekening, zonder gewaarborgde rente. “Daarmee willen we kinderen met geld leren omgaan. In eerste instantie zullen de spaardoelen uiteraard vrij bescheiden zijn, zoals een nieuwe fiets of een smartphone”, zegt Ludovic Lefevre.

Voordeel is dat familie en vrienden vlot op Yongo Dreams kunnen storten, bijvoorbeeld bij een verjaardag of communie. Ouders kunnen zes maanden voor de geboorte een Yongo Dreams-contract afsluiten, waardoor die ook heel geschikt is als pamperrekening.

Aangezien de drie producten tot hetzelfde platform behoren, kunt u van Yongo Dreams bovendien gemakkelijk centen doorstorten naar Yongo Moon of Yongo Star. Zo blijft een grote som nooit onnodig lang op een zichtrekening staan.

Ontdek Yongo hier!

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(7 stemmen, gemiddeld 3.14 van de 5)


Categorie: Algemeen nieuws over verzekeren