"Verkoop Leterme-bon nu"

7
Reageer
Verkoop Leterme-bon nuWie zijn Leterme-staatsbons vandaag verkoopt heeft evenveel opbrengst dan mensen die nog twee jaar wachten tot vervaldatum. Verschillende banken raden hun cliënteel dan ook aan de bons nu te verkopen.

De zogenaamde Leterme-bon, uitgegeven tussen 22 november 2011 en 4 december 2011, was met zijn rente van 4% en roerende voorheffing van 15% (normaal: 25%) enorm populair. Door de promotiecampagne van toenmalig premier Leterme tekenden tienduizenden mensen in op de staatsbon met een looptijd van 5 jaar.

Op de secundaire markt is de bon al even populair door de hoge rente. Hierdoor is de koers al een tijdje in stijgende lijn. Wie zijn staatsbons vandaag verkoopt, krijgt voor een bon van 1.000 euro al 1.099,70 euro. Wie de bon houdt tot de vervaldag in december 2016 zal dan 1.102 euro hebben ontvangen. Dat is dus 2,3 euro voor nog 2 jaar.

Wie nu dus verkoopt verliest 0,23% ten opzichte van wie twee jaar langer wacht. Een percentage dat je heden ten dage zelfs nog met een spaarboekje kan ophalen, al moeten men wel rekening houden met de kosten van de verkoop van de bons.

Hoe interessant vond u dit artikel?
(3 stemmen, gemiddeld 3.67 van de 5)
Categorie: Algemeen nieuws over sparen