Kredietwaardigheid Argenta op stapje van verhoging

0
Reageer
Kredietwaardigheid Argenta op stapje van verhogingDe Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de score voor Argenta bevestigd op A-/A-2, maar tegelijk de vooruitzichten opwaarts bijgesteld.

S&P beoordeelt regelmatig het vermogen van de financiële instellingen om hun verplichtingen op korte en lange termijn na te komen. Dat wordt vervolgens omgezet in een score.

In april 2014 verhoogde S&P op basis van de kapitaalbuffers de rating van Argenta Spaarbank van BBB+ naar A-, weliswaar met de mogelijkheid van een terugzetting omdat een nieuwe Europese richtlijn erin voorzag dat de overheid niet langer diende op te draaien voor banken die in problemen kwamen. In december 2015 oordeelde S&P vervolgens dat Argenta in staat was om het wegvallen van die mogelijke overheidssteun zelf op te vangen en verdween de mogelijke negatieve bijstelling. En nu is dus sprake van een mogelijke positieve evolutie, onder meer door de activiteiten van Argenta in het stabiele Nederland.

Spaargids.be maakte voor u ook een overzicht van de kredietwaardigheid van de andere banken in ons land.

Lees meer:
- Bankswitching maakt overstappen naar nieuwe bank nog makkelijker
- Betere beoordeling voor kredietwaardigheid Ethias 
- Nemea Bank speelde vergunning kwijt, klanten uitbetaald

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(3 stemmen, gemiddeld 5 van de 5)


Categorie: Argenta nieuws over sparen, Sparen bij Argenta