Nemea Bank speelde vergunning kwijt, klanten uitbetaald

1
Reageer
Nemea Bank speelde vergunning kwijt, klanten uitbetaald

De Maltese bank Nemea, die tot enkele maanden geleden ook de Belgische spaarder trachtte te verleiden met hoogrentende rekeningen, is haar banklicentie kwijtgespeeld. De spaarders konden een beroep doen op het Maltese garantiestelsel.

Nemea Bank pakte in 2014 uit met sterke tarieven. Een termijnrekening in euro op 1 jaar bracht 3,25% op. Voor een plaatsing op drie jaar was 4% te verdienen. En op vijf jaar gaf ze zelfs 4,35%. Een pak meer dan andere banken.

In april 2016 was het liedje echter al grotendeels gezongen. Nadat er ernstige tekortkomingen werden vastgesteld, werd de bank onder toezicht geplaatst. PricewaterhouseCoopers nam daarop het bestuur van de bank over.

Op 20 januari 2017 volgde de volgende stap. Toen besliste de Maltese toezichthouder op de bankensector immers om aan de Europese Centrale Bank te vragen de bankvergunning in te trekken, wat op 23 maart ook gebeurde.

Klanten die tegoeden hadden bij Nemea Bank konden die tot 100.000 euro opvragen bij het Maltese depositogarantiestelsel. Volgens een bericht op het forum van Spaargids werden die inmiddels trouwens al uitbetaald.

Heeft u ervaringen met Nemea Bank? Discussieer dan mee op ons forum.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(7 stemmen, gemiddeld 5 van de 5)


Categorie: Nemea Bank nieuws over sparen