Belfius verlaagt tarief groene woonlening tot 1,90%

0
Reageer
Belfius verlaagt tarief groene woonlening tot 1,90%

Naar aanleiding van Batibouw verlaagt Belfius het tarief voor zijn groene woonlening Eco & Protect van 1,95% naar 1,90%. Daarmee kot de bank op gelijke hoogte van KBC, dat recentelijk ook zijn tarief tot 1,90% liet zakken.

Voor een lening van 12.500 euro die op 60 maanden wordt terugbetaald, bedraagt de maandelijkse aflossing nu 218,46 euro. Na de hele looptijd zal de kredietnemer dan 607,60 euro aan intresten hebben betaald.

Met de groene woonlening kan de consument investeringen betalen om de woning energiezuiniger te maken (o.a. vervanging van een oude verwarmingsketel, installatie van zonnepanelen, plaatsing van warmtepompen, isolatie,…) of ze te beschermen tegen inbraak (beveiligingssystemen, ….) en brand. Voortaan kan deze lening echter ook gebruikt worden om groene daken aan te leggen en investeringen in domotica (bv om het energieverbruik te regelen) en powerwalls te financieren.

Voorts pakt Belfius tijdens de Batibouw-beurs uit met een promotie op zijn verzekeringen. Voor elke nieuwe overeenkomst van Belfius Home & Family die wordt afgesloten tussen 16/02/2017 en 30/04/2017 worden twee maanden gratis toegekend op de eerste totale jaarpremie.

Spaargids.be maakte voor u ook een overzicht van de tarieven voor groene woonleningen die op de Belgische markt worden aangeboden.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(1 stem, gemiddeld 4 van de 5)


Categorie: Belfius Bank nieuws over lenen