CKV verdubbelt rente op spaarrekening

0
Reageer
CKV verdubbelt rente op spaarrekening

De klanten van CKV (Centrale Kredietverlening) mogen met de jaarwissel een extra flesje kraken. Op 1 januari 2017 verdubbelt hun instelling immers de vergoeding op de spaarrekening. Het is meteen ook de eerste echte renteverhoging sinds lange tijd op de spaarboekjes.

Sinds 16 mei 2016 geeft de spaarrekening van CKV een basisrente van 0,10% en een getrouwheidspremie van 0,15%. Wie zijn geld een heel jaar zou laten staan tegen deze voorwaarden, zou dus 0,25% intrest vangen.

Op 1 januari 2017 verhoogt CKV zijn rente. De basisrente stijgt van 0,10% naar 0,20%, de getrouwheidspremie klimt van 0,15% naar 0,30%.

Het is de eerste renteverhoging op een spaarboekje sinds geruime tijd. Wellicht moeten wel al terug naar de herfst van 2013, toen Optima de vergoeding optrok, al was dat wellicht omdat deze inmiddels verdwenen instelling op dat moment de verse werkmiddelen best kon gebruiken. Daarvoor dateren de laatste opwaartse aanpassingen wellicht uit het voorjaar van 2012.

De basisrente geldt voor elke dag dat een bedrag op de rekening staat, de getrouwheidspremie komt daar bovenop voor tegoeden die twaalf maanden ongewijzigd behouden blijven.

Spaargids.be maakte voor u een overzicht met de tarieven van alle spaarrekeningen op de Belgische markt.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(68 stemmen, gemiddeld 4.49 van de 5)


Categorie: CKV Bank (centrale kredietverlening) nieuws over sparen, Sparen bij CKV