KBC kent meer leningen toe aan 55-plussers

0
Reageer
KBC kent meer leningen toe aan 55-plussers

KBC kende in 2016 al 16% van haar woonleningen toe aan 55-plussers. Vier jaar eerder was dat nog maar 11%.

De bank ziet twee groepen verantwoordelijk voor het stijgend aantal 55-plussers dat nog een lening krijgt.  De eerste is die van de doorstromers: mensen die hun oude woning verkopen en een nieuwe woonst kopen. De tweede is die van de vastgoedbeleggers die van de lage rente gebruik maken om zich een opbrengsteigendom aan te schaffen.

Het toegenomen belang van de 55-plussers zorgt er mee voor dat de gemiddelde leeftijd van de kredietnemers is gestegen van 39,5 jaar in 2012 jaar 41 jaar in 2016. Een andere verklaring voor het opschuiven van de leeftijd is het gevolg van het feit dat jongeren zich minder snel willen vastleggen voor een lange termijn.

In 2016 kozen de meeste kredietnemers voor een lening met een looptijd tussen 16 en 20 jaar. De langste looptijden vielen volledig weg. De lage rentestand maakte afbetalingen immers meer draagbaar. Bovendien zorgde ook een strengere toezichthouder ervoor dat bankiers het risico van langlopende leningen beperkten.

Sinds midden oktober ondertekenden 37% van de KBC-klanten die een woningkrediet afsloten hun woningkrediet en bijhorende verzekeringen (schuldsaldoverzekering en woningpolis) trouwens al volledig digitaal. Particulieren hoeven in principe hun huis niet meer uit als ze een woningkrediet willen sluiten voor hun bouw- of verbouwplannen. Ze kunnen het krediet voorbereiden via KBC Touch of de KBC-website, daar kiezen voor een gesprek met een kredietexpert via videochat, vervolgens de kredietaanvraag online indienen zodra ze beslist hebben welke formule het best bij hen past en ten slotte hun woningkrediet ook elektronisch ondertekenen.

Spaargids.be laat u toe om de goedkoopste woonleningen op te sporen.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(1 stem, gemiddeld 5 van de 5)


Categorie: KBC Bank nieuws over lenen