Santander biedt Belgische spaarder extra mogelijkheden en rendement

0
Reageer
Santander biedt Belgische spaarder extra mogelijkheden en rendement

De rente mag dan laag staan, toch blijft de Belg bij voorkeur zijn geld op een spaarrekening plaatsen. In dat opzicht is de intrede van Santander Consumer Bank op de Belgische spaarmarkt een goede zaak. De bank biedt online meteen twee hoogrentende spaarrekeningen aan.

Begin dit jaar stond er in ons land meer dan 261 miljard euro op klassieke spaarboekjes. Abnormaal is dat niet. In moeilijke economische tijden kiezen de spaarders voor zekerheid. Bovendien brengen geldplaatsingen op langere termijn nauwelijks meer op. De rente op de spaarboekjes is ten slotte ook tot 1.880 euro per persoon vrijgesteld van belastingen. Op andere spaarvormen moet al vlug 30% roerende voorheffing te worden betaald.

Door de intrede van Santander Consumer Bank op de Belgische spaarmarkt krijgt de Belgische consument vanaf 24 april de mogelijkheid om in te tekenen op twee hoogrentende spaarrekeningen. De Vision-rekening heeft een basisrente van 0,25% en een getrouwheidspremie van 0,10%, de Vision+-rekening een basisrente van 0,15% en een getrouwheidspremie van 0,35%. De basisrente wordt gegeven voor elke dag dat een bedrag op de rekening staat. De getrouwheidspremie komt daar bovenop voor gelden die twaalf maanden worden behouden op de rekening.

De tegoeden bij Santander Consumer Bank zijn tot 100.000 euro per persoon gegarandeerd door het Belgische depositogarantiestelsel.

Klant worden bij Santander Consumer Bank is heel eenvoudig: met een elektronische identiteitskaart (eID) kan men in slechts twee minuten gemakkelijk op www.santanderconsumerbank.be een online spaarrekening openen zonder dat er papierwerk aan te pas komt. Wie geen eID heeft, kan een manuele procedure volgen.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(38 stemmen, gemiddeld 3 van de 5)


Categorie: Santander Consumer Bank nieuws over sparen, Sparen bij Santander Consumer Bank