Santander zorgt voor nieuwe lente op Belgische spaarmarkt

0
Reageer

Santander zorgt voor nieuwe lente op Belgische spaarmarkt

De Belgische spaarder zag de voorbije maanden zijn keuzemogelijkheden steeds maar dalen. Terwijl een aantal banken de Belgische spaarmarkt verlieten, schroefden andere instellingen hun aanbod aan spaarrekeningen terug. Gelukkig komt er een nieuwe spaarlente. De Spaanse Santander Consumer Bank verrijkt sinds 24 april het Belgische spaarlandschap met twee hoogrentende spaarrekeningen.

Het rendement van de Vision-rekening bestaat uit een basisrente van 0,25% en een getrouwheidspremie van 0,10% komt vooral tegemoet aan wie zijn geld minder dan een jaar kan missen. Wie het geld langer wil parkeren, is beter af met de Vision+-rekening. Die beloont het sparen op langere termijn met een basisrente van 0,15% en een getrouwheidspremie van 0,35%.

De basisrente wordt gegeven voor elke dag dat een bedrag op de rekening staat. De getrouwheidspremie komt daar bovenop voor gelden die twaalf maanden worden behouden op de rekening.

Het initiatief van Santander kan de Belgische spaarmarkt nieuw leven inblazen. De voorbije maanden zag die immers een aantal instellingen verdwijnen. Zo bieden PSA Bank en DHB Bank niet langer spaarrekeningen aan. Verder fusioneerden Beobank en BKCP en Fortuneo en Keytrade Bank. En kondigde de ING-groep aan Record Bank op te doeken.

Voorts verschraalde het spaarlandschap verder door het schrappen van een aantal spaarformules. Zo bieden enkele banken niet langer een spaarplan met een hogere rente op een rekening waarop maandelijks geld wordt gestort aan.

Met haar twee hoogrentende spaarrekeningen, waarvan de intresten tot 1.880 euro per persoon vrijgesteld zijn van belastingen, biedt Santander Consumer Bank nu de mogelijkheid om vrij te sparen en toch een hogere rente te genieten.

De tegoeden bij Santander Consumer Bank zijn tot 100.000 euro per persoon gegarandeerd door het Belgische depositogarantiestelsel.

Klant worden bij Santander Consumer Bank is heel eenvoudig: met een elektronische identiteitskaart (eID) kan men in slechts twee minuten gemakkelijk op www.santanderconsumerbank.be een online spaarrekening openen zonder dat er papierwerk aan te pas komt. Wie geen eID heeft, kan een manuele procedure volgen.

Hoe interessant vond u dit artikel?
(44 stemmen, gemiddeld 2.86 van de 5)
Categorie: Santander Consumer Bank nieuws over sparen, Sparen bij Santander Consumer Bank