AG Insurance past polissen aan deeleconomie aan

0
Reageer
AG Insurance past polissen aan deeleconomie aan

AG Insurance heeft zijn polissen aangepast, nu steeds meer mensen gebruik maken van de deeleconomie. Daardoor zijn ze onder meer voorzien op de verhuring van kamers via Airbnb, op autodelen en op het aanbieden en vragen van producten en diensten op erkende deelplatformen als Bringr, Menu Next Door, ListLMinut en Conceptz.

Zijn tuingerief uitlenen via deelplatform X, zijn wagen ter beschikking stellen op deelplatform Y, een vakantieverblijf huren via deelplatform Z… de deeleconomie is steeds meer aanwezig in ons dagelijks leven. Toch is de maatschappij zowel op juridisch, fiscaal als arbeidsorganisatorisch vlak nog onvoldoende aangepast aan dit nieuwe gegeven. Het gevolg is dat er voor de deelnemers nog heel wat onzekerheden blijven bestaan … niet in het minst de vraag wie aansprakelijk is of opdraait voor de kosten in geval van schade, besluit verzekeraar AG Insurance na een analyse.

“We hebben vastgesteld dat heel wat risico’s al gedekt waren via de klassieke verzekeringen Woning en Familiale. En voor de risico’s waar dit niet het geval was, hebben we onze waarborgen aangepast”, zegt bestuurder Edwin Klaps.

Met Top Woning zijn klanten van AG die een kamer verhuren via bijvoorbeeld Airbnb, dus verzekerd voor de schade aan de verzekerde woning of inboedel.

Iedereen die zijn diensten aanbiedt via één van de erkende platformen voor deeleconomie en de vastgestelde inkomstengrens niet overschrijdt, zal dan weer via zijn Top Familiale verzekerd zijn op exact dezelfde manier als in zijn privéleven.

Specifiek voor het autodelen heeft AG Insurance het Pack CarSharing ontwikkeld. De klassieke omniumverzekeringen sluiten immers alle schade uit die ontstaat tijdens de (ver)huurperiode of een bezoldigd vervoer. Via de nieuwe formule kan de eigenaar van een wagen tegen een beperkte bijpremie zijn omniumverzekering uitbreiden zodat deze ook geldt tijdens de periode dat hij zijn wagen deelt . En als hij geen omniumverzekering afgesloten heeft, kan hij zelfs een tijdelijke omniumdekking afsluiten voor die periode van autodelen, een waarborg die volgens AG uniek is in België.

Spaargids.be maakt het u intussen mogelijk om een aantal aanbiedingen voor autoverzekeringen en woningverzekeringen te vergelijken.

Lees ook:
- Consument krijgt gedetailleerde info over autopolis en brandverzekering
- Een op de vijf woningen is onderverzekerd
- Generali berekent premie autoverzekering op basis van foto van wagen

Hoe interessant vond u dit artikel?
(7 stemmen, gemiddeld 3.57 van de 5)
Categorie: AG insurance nieuws over verzekeren