Rendement tak21 Vivium loopt op tot 2 procent
Verzekeraar Vivium heeft de totale opbrengsten van zijn spaarverzekeringen over 2020 bekendgemaakt. Ze lopen op tot 2 procent.
Nieuw bij spaargids.be?
Account aanmakenNieuw bij spaargids.be?
Account aanmakenVerzekeraar Vivium heeft de totale opbrengsten van zijn spaarverzekeringen over 2020 bekendgemaakt. Ze lopen op tot 2 procent.
Vanaf 1 februari 2022 geldt het ‘recht op vergeten’ ook voor het afsluiten van verzekeringen gewaarborgd inkomen bij verzekeringsmaatschappijen die aangesloten zijn bij de beroepsvereniging Assuralia. Vanaf dan mogen ze geen rekening meer houden met een oude kankeraandoening als iemand een dergelijke polis wil afsluiten.
Nog tot 30 april 2021 krijgt elke particuliere of professionele klant die bij Vivium een volledige omnium onderschrijft voor zijn lichte voertuig jonger dan 2 jaar de mogelijkheid om gedurende 1 jaar geen vrijstelling te betalen in geval van materiële schade aan zijn wagen.
Moet u straks voor onder meer elektrische fietsen, hoverboards , monowheels, miniquads en minimoto’s toch een verplichte verzekering ‘burgerlijke aansprakelijkheid’ afsluiten als u met die toestellen op de openbare weg komt? Het Grondwettelijk Hof stelt alvast dat de wet die dergelijke toestellen momenteel uitsluit van de verzekeringsplicht ongrondwettelijk is omdat ze geen rekening houdt met de massa ervan.
Wie het onderste uit de kan wil bij de onderhandelingen over de rentevoet van zijn hypothecair krediet moet daar moeite voor doen. Het zou dan ook zonde zijn om het bekomen voordeel zomaar weg te geven door snel de eerste de beste schuldsaldoverzekering te nemen. Vandaag gaan nog te veel consumenten blind in op het eerste voorstel dat hun bankier hen doet.
De Belgische verzekeraars starten in februari met een schadedatabank. Daarmee willen ze een deel van de georganiseerde fraude kunnen detecteren. In autoverzekeringen wordt die op 120 à 240 miljoen euro per jaar geraamd. De eerlijke verzekerden zijn hiervan de dupe. Omwille van valsspelers betaalt de consument voor zijn autoverzekering 3 à 6% premie meer dan nodig.
Betaalt de reisverzekering u terug als u door het coronavirus langer in het buitenland moet blijven? Wat als u thuis een ongeval krijgt, terwijl u aan het werk bent? Bent u dan verzekerd? En komt de hospitalisatiepolis tussen als het virus u in de kliniek doet belanden? We zetten een aantal zaken even op een rijtje.
De gemiddelde Belg speelt op safe. 77% van de Belgen heeft 5 of meer verzekeringen lopen. Iets meer dan de helft (52%) heeft zelfs tussen de 7 en 10 polissen. Slechts een minderheid van 22% heeft minder dan 5 verzekeringen afgesloten, blijkt uit een online enquête die verzekeraar Corona Direct liet uitvoeren bij 1.016 Belgen tussen 16 en 64 jaar.
Een huis of een appartement gekocht? Heeft u er dan al eens bij stilgestaan wat er gebeurt mocht uw nieuwe woning afbranden of schade lijden door een stormwind tussen het moment van de compromis en de authentieke aankoopakte die bij de notaris wordt verleden? Moet u de verkoper dan nog wel betalen?
Heeft u een ongeval met de auto? Dan moet u een aanrijdingsformulier invullen, wat intussen ook kan via een app op de smartphone of tablet. In vergelijking met een papieren aangifte heeft een digitale aangifte trouwens een aantal voordelen.
Particulieren die het door de coronacrisis moeilijk hebben, kunnen onder bepaalde voorwaarden langer uitstel van betaling krijgen voor hun verzekeringspremies. “Wij willen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen”, zegt gedelegeerd bestuurder Hein Lannoy van de beroepsorganisatie van verzekeraars Assuralia.