Zeven op de tien zonder advocaat voor rechter, hoewel ze rechtsbijstandsverzekering hebben

1
Reageer
Zeven op de tien zonder advocaat voor rechter, hoewel ze rechtsbijstandsverzekering hebben

Maar liefst zeven op de tien Vlamingen die moeten verschijnen voor een Vlaamse politierechter doen geen beroep op een advocaat. Nochtans bevat bij velen de auto-, familiale of brandverzekering ook een rechtsbijstandsluik, waarbij de verzekeringsmaatschappij de advocaat betaalt, zegt de Orde van Vlaamse Balies.

De kans dat men ooit in aanraking komt met de rechtbank is groot. Uit een onlinebevraging, uitgevoerd in opdracht van de Orde, blijkt dat maar liefst 22% van de ondervraagden al eens voor een rechter moest verschijnen. Bij de mannen loopt dat zelfs op tot 28%

44% van wie al eens voor de rechtbank moest verschijnen, heeft toen niet nagekeken of ze over een rechtsbijstandverzekering beschikten.  Vooral de jongste leeftijdscategorie (18 tot 34 jaar is zich daar te weinig van bewust of weet zelfs niet wat een rechtsbijstandsverzekering inhoudt.

Met een polis rechtsbijstand kan de burger zich bij een juridische procedure laten bijstaan door een advocaat naar keuze. De rechtsbijstandsverzekeraar betaalt de kosten.

De helft van de Vlamingen denkt dat de rechtsbijstandverzekering zelf de advocaat zelf aanwijst. 9 op de 10 Vlamingen zouden overwegen de advocaat te nemen die hun verzekeraar voorstelt, hoewel de keuze meestal volledig vrij is. De misvatting leeft het sterkst bij vrouwen en 55-plussers.

Spaargids.be biedt u de mogelijkheid om vrijblijvend een aantal offertes aan te vragen voor brandverzekeringen en autoverzekeringen.

Lees ook:
- Cardoen biedt eigen verzekering aan
- AG Insurance past polissen aan deeleconomie aan
- Consument krijgt gedetailleerde info over brandverzekering en autopolis

Hoe interessant vond u dit artikel?
(9 stemmen, gemiddeld 4.11 van de 5)
Categorie: Algemeen nieuws over verzekeren