Klanten Belfius kunnen online transacties ondertekenen via itsme

1
Reageer
Klanten Belfius kunnen online transacties ondertekenen via itsme

Klanten van Belfius die online bankieren, kunnen hun transacties voortaan ook ondertekenen met hun smartphone en de app itsme. Ze hoeven daarvoor dus niet langer hun bankkaart en bankkaartlezer bij de hand te hebben.

itsme werd op dit voorjaar gelanceerd door Belgian Mobile ID, een samenwerkingsverband van de vier grootbanken en de drie grootste telecomondernemingen in ons land. De app laat via de combinatie van smartphone, simkaart en één persoonlijke geheime code of vingerafdruk toe om elke Belg voortaan eenduidig te identificeren. Daardoor heeft hij niet langer en hele reeks gebruikersnamen, wachtwoorden, tokens of kaartlezers nodig om zich kenbaar te maken.

Belfius heeft itsme nu ook geïntegreerd in haar online bankplatform Belfius Direct Net. Daardoor kan de app voortaan ook worden gebruikt om zich daar aan te melden en om verrichtingen goed te keuren. Voor de 700.000 actieve gebruikers van het online platform vormt itsme bijgevolg een alternatief voor de bankkaartlezer.

Wil u meer weten over de diverse zichtrekeningen die in ons land worden aangeboden, dan kunt u hiervoor terecht in ons overzicht.

Lees ook:
- 1 miljoen klanten van Belfius bankieren via smartphone of tablet 
- Kopiëren van factuur volstaat om ze te betalen bij KBC 
- Android Pay nu ook op debetkaarten

Hoe interessant vond u dit artikel?
(1 stem, gemiddeld 1 van de 5)
Categorie: Belfius Bank nieuws over betalen en kaarten