Crelan trok meer spaargelden aan

0
Reageer
Crelan trok meer spaargelden aan

Ondanks de lage rentestand zag Crelan de tegoeden op zijn zicht- en spaarrekeningen verder aangroeien in 2016. Ook de verkoop van fondsen en obligaties deed het goed.

De inlagen op de zichtrekeningen stegen bij de fusiebank in 2016 met 409 miljoen euro. Volgens de instelling was dat het gevolg van twee factoren: steeds meer mensen beschouwen Crelan als hun eerste bank en door de lage rente schreven de consumenten trager geld over naar hun spaarrekening.

Toch kon de lage rente niet verhinderen dat ook de tegoeden op de spaarrekening verder aandikten. Er is sprake van een toename met 6,04% of 652,9 miljoen euro tot 11,459 miljard euro. Dit is een bedrag zonder basisrente over 2016 en getrouwheidspremie over het vierde kwartaal van dat jaar. Door de verdere daling van de rente in vergelijking met 2015 zal dat ‘rentepakket’ niettemin wellicht lager zijn dan dat jaar.

Het belette niet dat de spaarder ook oog had voor andere producten. De productie van Notes (financiële producten met een vorm van kapitaalbescherming) steeg bij de bank met bijna 47%. Voorts lagen ook de gemengde beleggingsfondsen goed in de markt.

Spaargids maakte voor u ook overzichten van zichtrekeningen en spaarrekeningen die op de Belgische markt worden aangeboden.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(5 stemmen, gemiddeld 4.2 van de 5)


Categorie: Crelan nieuws over sparen, Sparen bij Crelan