Test-Aankoop raadt First-spaarders aan in te gaan op bod van Ethias

0
Reageer
Test-Aankoop raadt First-spaarders aan in te gaan op bod van Ethias

De consumentenorganisatie Test-Aankoop raadt haar leden met een First-spaarverzekering bij Ethias in te gaan op het bod van hun maatschappij en hun investering te laten afkopen met een premie van 25%.

Ethias biedt zijn klanten nog tot 7 juli de tijd om in te gaan op het aanbod. Wie zijn First-verzekering stopzet, krijgt een bonus van 25%. Ze zijn dan wel de mooie voordelen van het contract kwijt. De overeenkomsten waarover het gaat, bieden immers de mogelijkheid om levenslang 3,4 procent rente te krijgen.

De verzekeraar zet zijn klanten echter onder druk. Na afloop van de aanbieding wil hij het resterende pakket First-spaarverzekeringen verkopen. Is de overnemer een buitenlandse verzekeraar, dan is het niet zeker dat de staatsgarantie van 100.000 euro op de tegoeden overeind blijft.

Aan consumenten die kiezen voor die garantie raadt Test-Aankoop dan ook aan in te gaan op het bod. Ze staan nu eenmaal met de rug tegen de muur. "De verzekeraar bleef doof voor ons voorstel om van de overnemer te eisen dat die aan de verzekerden na de overdracht de kans zou bieden om alsnog tegen dezelfde voorwaarden als het afkoopbod van Ethias uit te stappen, maar dan wel met kennis van zaken over de overnemer", zegt Test-Aankoop.

Als uiteindelijk toch geen enkele verzekeraar de First-portefeuille wil overnemen, dan heeft de spaarder nog wel de kans om op zijn stappen terug te keren. Na het bekendmaking van het mislukken van de overnamegesprekken heeft hij nog minstens een maand de tijd om zijn First-rekening opnieuw te activeren. Er zal evenwel geen vergoeding worden betaald voor de periode tussen het stopzetten van de spaarverzekering en de heractivering.

Wil u het geld van uw First-rekening herplaatsen in een andere tak21-spaarverzekering? Dan kun u inspiratie opdoen in het overzicht van Spaargids.be.

Lees ook:

- Ethias doet laatste bod op First-rekeningen 
- Ethias wordt voorlopig niet geprivatiseerd 
- Hoe haalt u extra opbrengst uit uw vakantiegeld

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(2 stemmen, gemiddeld 5 van de 5)


Categorie: Ethias nieuws over verzekeren