KBC sluit woonpolis volledig digitaal af

1
Reageer
KBC sluit woonpolis volledig digitaal af

Inwoners van Vlaanderen en Brussel kunnen voortaan hun woonpolis als eigenaar-gebruiker, verhuurder of huurder volledig via het internet afsluiten bij KBC. Het beantwoorden van drie eenvoudige vragen volstaat daartoe. Inwoners van Wallonië moeten wachten tot de herfst.

De drie vragen hebben betrekking op het adres van de woning waarvoor een verzekering wordt afgesloten, het type woning (keuze uit een appartement, een rijwoning, een half open bebouwing of een vrijstaande woning) en het aantal afgewerkte verdiepingen (inclusief kelder).

Als de aanvrager al langer eigenaar is van het te verzekeren pand beantwoordt hij  nog twee bijkomende eenvoudige vragen met betrekking tot het schadeverleden van het pand en de lopende polis op het pand.

Afhankelijk van de deze antwoorden wordt de polis verder volledig digitaal afgewerkt, waarbij de aanvrager een tarief per maand krijgt voorgesteld, of wordt hij doorverwezen voor een persoonlijk advies via KBC-Live of zijn lokaal KBC bank- of verzekeringskantoor.

Het verzekeringsvoorstel omvat de verzekering van de woning en de inhoud ervan (inclusief diefstal). Bijkomend worden een paar uitbreidingen voorgesteld zoals voor losstaande bijgebouwen, zwembad of vervuiling door een lekkende stookolietank.

Na het afsluiten van het contract krijgt de klant een bevestigingsmail met info over zijn KBC-contactpersoon. Bij de jaarlijkse vervaldag van de polis worden de dan geldende tarieven gecommuniceerd en automatisch toegepast. KBC biedt ook een template aan om - indien nodig - de opzeg te regelen bij de andere verzekeringsmaatschappij.

Inwoners van Vlaanderen kunnen voor het digitaal afsluiten van een woonverzekering  terecht op de website van KBC. Die uit Brussel op de webstek van KBC Brussels. En voor die in Wallonië zal dat de site van CBC Banque worden.

Voor  woningen die een maatwerkpolis vereisen, kan de klant nog steeds een beroep doen op de KBC-verzekeringsagenten of het KBC-bankkantoor.

Wil u een aantal woonpolissen vergelijken, dan kunt u ook gebruik maken van onze vergelijkingsmodule.

Lees ook:

- Klanten Fidea kunnen schade via app melden 
- KBC stuurt berichtjes aan klanten in het kantoor 
- KBC en CBC geven goedkope autolening voor tweedehandswagens tot 3 jaar

 

 

 

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(0 stemmen, gemiddeld 0 van de 5)


Categorie: KBC Bank nieuws over verzekeren