KBC krijgt hogere rating, Belfius behoudt zijn beoordeling

0
Reageer
KBC krijgt hogere rating, Belfius behoudt zijn beoordeling

Fitch Ratings heeft een hogere score toegekend aan de kredietwaardigheid van KBC Bank. De rating steeg van A- naar A. Die van Belfius werd dan weer behouden op A-.

Fitch baseerde zijn hogere beoordeling voor KBC onder meer op de verbetering van de kwaliteit van de kredietportefeuille in Ierland. Daardoor is het risico op eventuele wanbetalingen door de klanten en dus waardeverminderingen afgenomen. Verder kan de bank bogen op een sterke positie in België en Tsjechië, op een hogere winstgevendheid en op een sterkere kapitaalpositie. Dat alles maakt dat de instelling minder kwetsbaar voor eventuele externe schokken. De vooruitzichten zijn bovendien stabiel.

Bij Belfius wijst Fitch onder meer op een gezonde financieringsbasis, een voldoende kapitalisatie en het terugdringen van de Dexia-erfenis om het behoud van de rating op A- te rechtvaardigen. Dat er geen verhoging kwam, wijt de beoordelaar aan het feit dat de activiteiten van Belfius minder gediversifieerd zijn dan bij een aantal sectorgenoten.

De beoordelingen werden gemaakt in het kader van een periodieke controle van de belangrijkste banken in België en Luxemburg.

Spaargids.be maakte voor u een overzicht van de rating van alle banken die in ons land actief zijn.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(2 stemmen, gemiddeld 4 van de 5)


Categorie: KBC nieuws over sparen, Sparen bij KBC