Keytrade Bank lanceert online woonkrediet tegen zeer scherpe tarieven

1
Reageer

Keytrade Bank lanceert woonlening tegen 1,65%

Keytrade Bank biedt voortaan ook hypothecaire woonleningen aan. Wie een sterk dossier kan voorleggen, kan voor een lening op twintig jaar met vaste rente een tarief van 1,65% krijgen. De hele kredietprocedure verloopt wel online, al kunt u na het maken van een simulatie wel bellen met een kredietadviseur.

De bank biedt voorlopig alleen leningen met een vaste rente voor de hele looptijd aan. Voor een looptijd van 20 jaar bedraagt het basistarief 1,97%, voor een looptijd van 25 jaar is dat 2,04%. Voor de beste dossiers kunnen die echter worden herleid tot 1,65% voor leningen op 20 jaar en tot 1,72% voor leningen op 25 jaar. De beste dossiers zijn aanvragen waarbij het kredietbedrag hoogstens 80% van de waarde van het betrokken onroerend goed bedraagt, waarbij de kredietnemers slechts een beperkt deel van hun inkomsten aan de lening moeten spenderen (bijvoorbeeld 35% of 40%) en ze na de aflossing nog een ruime buffer overhouden (bijvoorbeeld 3.000 euro voor 1 ontlener en 3.500 euro voor twee ontleners). Een simulatie over welke rentevoet u in een concreet dossier kan krijgen, kunt u hier doen.

Wat is uw tarief? Doe de online simulatie bij Keytrade Bank en Hello! Bank

Keytrade Bank vraagt geen dossierkosten. Wie een lening neemt voor het bouwen van een woning moet wel rekening houden met provisiekosten voor het deel van de lening dat hij niet meteen opneemt. Tijdens de eerste zes maanden bedragen die 0%, nadien bedragen ze 0,12% (van maand 7 tot maand 12) of 0,17% (van maand 13 tot maand 24).

De consument heeft de vrijheid om een schuldsaldoverzekering en brandverzekering af te sluiten waar hij wil. Maakt hij daarvan geen gebruik, dan schuift Keytrade Bank haar partners Cardif (voor de schuldsaldoverzekering) en Ethias (voor de brandverzekering) naar voor.

Keytrade Bank bekijkt ook of de notariskosten die verbonden zijn aan de lening zo laag mogelijk gehouden kunnen worden. Daartoe is ze bereid om een deel van de lening op basis van een notarieel mandaat te financieren. Daar wordt de hypotheek niet meteen ingeschreven, maar heeft de maatschappij de mogelijkheid om dat te doen op het ogenblik dat ze het nodig acht.

Het minimumbedrag voor een hypothecair krediet bij Keytrade Bank bedraagt 13.000 euro. De bank geeft leningen voor zowel de bouw, de renovatie als de aankoop van een woning. Ook wie een bestaande lening wil herfinancieren, kan er terecht.

Met het nieuwe aanbod van Keytrade Bank wordt de markt voor het afsluiten van een online lening weer wat meer dynamischer. Maar een pionier is de bank niet. Zo biedt ook Hello Bank al enkele maanden hypothecaire leningen voor het aankopen van een woning via het internet aan. U vindt haar simulatiemogelijkheid hier. En ook klanten van KBC hebben al een tijdje de mogelijkheid om een woningkredietdossier op te starten, te bespreken en af te sluiten via (video)bellen of (video)chatten met een adviseur in een regionaal adviescentrum. Ze hoeven zich  dus evenmin te verplaatsen naar een lokaal kantoor. De regionale adviescentra zijn bovendien elke werkdag open van 8u tot 22u en op zaterdag van 9u tot 17u.

Doe een online simulatie bij Keytrade Bank

Doe een online simulatie bij Hello! Bank

Spaargids.be maakte voor u ook een handige tool waarmee u hypotheekleningen kunt vergelijken, alsook de goedkoopste schuldsaldoverzekering kunt opzoeken.

Lees meer:

- Hello Bank zet strijd om woonlening op scherp

- Aantal vragen over schuldsaldoverzekering bij Opvolgingsbureau daalt
- Is een eigen je huis je beste investering

Hoe interessant vond u dit artikel?
(7 stemmen, gemiddeld 4.14 van de 5)
Categorie: Keytrade Bank nieuws over lenen