In de kijker: MeDirect biedt 1,00% netto op ME12 Spaarrekening

0
Reageer
In de kijker: MeDirect biedt 1,00% netto op ME12 Spaarrekening

Wie zijn geld minstens vijftien maanden kan missen, krijgt momenteel de beste voorwaarden op de ME12 Spaarrekening van MeDirect Bank. Netto levert ze immers 1,00% op.

Opzegperiode

De ME12 Spaarrekening wordt net als een klassieke spaarrekening voor onbepaalde tijd afgesloten. Ze draagt momenteel een rente van 1,43% op jaarbasis. De rente wordt berekend op het dagelijkse saldo van de ME12 Spaarrekening. Gezien er alleen een basisrente is en geen getrouwheidspremie moet op de intresten roerende voorheffing worden ingehouden en komt de vergoeding voor de spaarder op 1,00% netto uit.

Speciaal aan de rekening is dat wie geld wil terugtrekken dit twaalf maanden op voorhand moet aankondigen. De eerste opvraging kan ten vroegste na drie maanden. Dat maakt dat de spaarder bij een storting zijn geld meteen ‘vastzet’ voor 15 maanden. MeDirect wil vermijden dat een rekening wordt geopend en meteen wordt opgezegd.

Vergelijking

Door die clausule houdt de ME12 Spaarrekening het midden tussen een klassieke spaarrekening en een termijnrekening. Daardoor kan ze met beide spaarvormen worden vergeleken. In allebei de gevallen komt ze er goed uit.

De beste spaarrekening – Izola Bank Saver Account –biedt momenteel een rente van 0,60% bruto of 0,42% netto (ook deze rekening heeft alleen een basisrente). Het DB Saving Plan van Deutsche Bank komt daar met een basisrente van 0,90% en een getrouwheidspremie van 0,30% wel boven, maar op deze rekening mag maximaal slechts 500 euro per maand worden gespaard.

De beste termijnrekening op 1 jaar is dan weer de Saver+ van Izola Bank met een rente van 0,60% netto. Runners-up Record Bank en Europabank komen zelfs maar aan 0,18% netto.

Geen verrassingen

MeDirect verbindt zich ertoe om eventuele rentewijzigingen minstens twaalf maanden op voorhand aan te kondigen. Dat biedt het voordeel dat spaarders lang op voorhand weten waar ze aan toe zijn en ze hun rekening meteen kunnen opzeggen indien ze niet akkoord kunnen gaan met de rentewijziging. Wie nu instapt in de ME12-rekening van MeDirect is er dus van verzekerd dat hij minstens voor het komende jaar een rente van 1,00% netto zal hebben.

Er kan op 1 of meerdere ME12 Spaarrekeningen tot 500.000 euro worden gespaard. Een ondergrens is er niet.

Belgische depositogarantie

De tegoeden vallen onder de Belgische depositogarantieregeling. Bij een eventueel faillissement van de bank krijgt de spaarder steeds zijn tegoeden tot minstens 100.000 euro terug.

MeDirect wil het ingezamelde spaargeld gebruiken om leningen toe te kennen aan grote bedrijven in heel Europa.

Commerciële boodschap gebracht door MeDirect

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(38 stemmen, gemiddeld 3.89 van de 5)


Categorie: MeDirect nieuws over sparen, Sparen bij MeDirect