menu

IMF speelt met idee voor eenmalige belasting van 10 procent op spaargeld

76
Reageer
Het Internationaal Monetair FondsHet Internationaal Monetair Fonds (IMF) breekt in zijn laatste Fiscal Monitor een lans voor een eenmalige taks van 10 procent het spaargeld in de eurozone. Met de opbrengst zou een deel van de staatsschulden afbetaald kunnen worden.

Het IMF merkt op dat de taks aantrekkelijk is, aangezien het om een effectieve maatregel gaat die snel toegepast kan worden waardoor ontwijking onmogelijk is. Het spaargedrag wordt volgens het IMF niet beïnvloed als de eenmalige belasting ook echt eenmalig is.

Het IMF heeft berekend dat de eenmalige belasting op spaargeld ongeveer 10 procent zou moeten bedragen om de schuldratio (ten opzichte van het bbp) van 15 eurolanden naar het niveau van eind 2007 te brengen.

Een eenmalige taks op spaargeld zou trouwens geen uniek experiment zijn. De afgelopen honderd jaar zijn er diverse voorbeelden te vinden. Het werd ingevoerd door veel Europese landen na de Eerste Wereldoorlog en in Duitsland en Japan na de Tweede Wereldoorlog.

Het rapport vermeldt dat de ervaring ons niettemin leert dat vele landen er simpelweg in faalden om hun schulden te reduceren, voornamelijk vanwege de vertraging in de implementatie, die ruimte liet voor ontwijking en kapitaalvlucht. Daarnaast moet men ook rekening houden met het onvermijdelijke verlies in geloofwaardigheid die een dergelijke taks met zich brengt.

Eén van de grootste klassieke economen, de Brit David Ricardo, was zelfs een voorstander. Hij suggereerde een soortgelijke taks zodat Groot-Brittannië zijn gigantische schulden kon afbouwen na de dure Napoleontische oorlogen. Onder de meer hedendaagse voorstanders vinden we Pigou en Schumpeter.

Ook al zijn er vele voorstanders te vinden, het IMF wijst in zijn rapport ook op de gevaren die een eenmalige taks inhoudt. Het verzaken aan de publieke schuld of het op inflatoire wijze opblazen ervan zijn er enkele van.

Is een europese belasting op spaargeld een goed idee? Geef uw mening op het forum

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(40 stemmen, gemiddeld 2.35 van de 5)


Categorie: Algemeen nieuws over sparen
avatar
Zal dit dan ook gelden voor de vennootschappen. Indien ja. Zal dit de liquiditeiten van vele kleine bedrijven niet serieus aantasten. Moet wie zijn zaken serieus regelt en goed beheert opdraaien voor wie het niet zo goed begeert. Of anders worden we gemotiveerd om minder over te houden misschien. En wat met mensen die meer eigendommen bezitten dan geld. Worden ook deze extra belast. Of zijn er teveel belanghebbenden onder zij die de voorstellen doen, die te veel eigendommen hebben.
In wat voor een wereld leven we eigenlijk nog.
Stemmen:12
avatar
Die, die de vorstellen doen, hebben hun spaargeld buiten Europa
Stemmen:3
avatar
als ik bij U thuis inbreek, en voor 10% van uw bezit steel, zal ik tegen de rechter zeggen. Neen, neen dat was geen inbraak, dat was gewoon een éénmalige taks omdat ik geld tekort kwam voor luxe uitgaven.
Stemmen:1
avatar
Gaan ze dan ook alles tegoeden belasten, zoals fondsen, obligaties, pensioenspaarrekeningen,aandelen, ...
Stemmen:8
avatar
en vastgoed ook? Zal een bonk geven op de beurzen en vastgoedprijzen.
Stemmen:7
avatar
Slechts een woord "WALGELIJK".
Stemmen:27
Deze taks is een heel slecht idee. De grote problemen zijn niet te wijten aan de spaarders. Wel aan de gelukzoekers die Europa overspoelen : alle vreemdelingen die de staat geld kosten of fundamentalistisch zijn naar hun land terugsturen zou een structurele oplossing zijn.

trouwens wie gelooft dat dat eenmalig is : er zal inderdaad kapitaalvlucht zijn voor het geval dat men nog eens zo een onrechtvaardige zottigheid wil uithalen.
Stemmen:24
volledig gelijk. Heel wat mensen die hier van alles profiteren en leven op de kap van de werkende klasse blijven buiten schot. En wie gewerkt heeft of nog werkt en zijn spaargeld goed heeft beheerd zal weeral de dupe worden.
Laat ons hopen dat het maar een voorstel blijft.
Maar ik ken nu al rijke mensen die hun geld buiten Europa placeren.
Stemmen:18
avatar
zelfde als op cyprus die brengen hun kapitaal onder in een limitid en vrachtwagens met containers vol geld gaan over de weg (laten wij maar eens tegengehouden worden!!! 8)
Stemmen:4
avatar
En "werner" is ook totaal fout. In België worden 11 miljoen mensen geregeerd door 6 parlementen: europees, federaal, de franse gemeenschap, regionaal, provinciaal en gemeentelijke.

Als er moet bespaard worden, dan is het vooral in die logge piramide die omgedraaid staat: België is topzwaar.

Over de gelukzoekers die naar hier komen: de meesten willen zo snel mogelijk werken, vooral de Afghanen, die Maggie De Block zo graag buitengooit, terwijl profiteurs en de Belkacems hier mogen blijven.
Stemmen:-2
avatar
Al wat ik kon sparen is al eens aan het hoogste tarief belast geweest. Weerzinwekkend dat ze er nog maar durven aan denken. Als iedereen zoveel belastingen als ik betaalde waren er geen schulden maar overschotten. Het zijn de mensen die zoiets beslissen die het meeste hun zakken belastingvrij vullen. Ze stoppen hun geld vroeg genoeg weg (en laten hun vriendjes hetzelfde doen met hun ECHT grote kapitalen).
Stemmen:31
avatar
zou het niet beter zijn van alle werknemers van de IMF en van de werknemers van het europees parlement 10% ssteeds in the houden, dan zijn we ook uit de schulden voor altijd
Stemmen:28
avatar
Vind ik schandalig dat weer eens de werkende man moet gaan betalen voor die zwartzakken .

Ik vertrek uit Europa
Stemmen:16
avatar
ZE ZIJN ZOT ZEKER, WEERAL DE WERKENDE MAN DIE MOET GAAN BETALEN EN DIE RIJKE KL****ZAKKEN EN DIE ZWARTZAKKEN MELKEN DE BOEL LEEG..

ik vertrek uit europa
Stemmen:17
avatar
[size=medium][/size] :shock: Eerst Cyprus en dan de rest van de Europese-Unie!
Dat is het relance plan dat heel Europa verder in de armoede drijft.
Stemmen:12
avatar
Er was eens een voetballer (naam ben ik vergeten) die een een contact tekende en daarna 10% liet vallen... 10% laten vallen van heel veel, dan hou je nog altijd veel over...
Stemmen:1
avatar
Als ze ook maar verder denken aan het afpakken van 10% van onze roerende goederen, roep ik iedereen op via de sociale media om Europa plat te leggen.
Bende dieven.
Stemmen:29
avatar
Door de schuld van al die zogezegde inteligente politiekers die later uitwijken naar het europees parlement of een postje krijgen bij het IMF is deze crisis er gekomen los het dan op bende onbekwame !!!!!!
:evil:
Eurapa=verslindende geldmachine.
In het leven geroepen om postjes te schapen voor politiekers,vriendjes en familie en deze buitensporig te betalen!!!!
Stemmen:33
avatar
dat ze eens belasting leggen op deze die meer dan twee vastgoeden bezitten ook de bvba's en andere vernootschappen, zelfs de fabrikanten en als deze belasting dat toch doorgaat dat ze deze ni heffen beneden de 100.000 euro
Stemmen:9
avatar
Misschien tijd voor een Europese lente. Maar dan niet te lang meer wachten. Werken zal ik in ieder geval niet meer doen. Als profiteur wordt je rijkelijk beloond.
Stemmen:11
avatar
dat iedereen eens begint zijn geld allemaal weg te halen bij de banken gaan eens zien wat ze dan gaan doen ,doe het op en ga dan aan het ocmw zoals zo velen
Stemmen:20
Stemmen:5
avatar
ik heb het al besteld want je krijgt het niet meteen mee zoals gisteren (wat is die sok toch makkelijk je kan het natellen zoals mijn oma altijd deed ) die had haar geld in zeemlederenlappen ivm vocht en muizen (ze woonde op een boerderij ,mijn moeder was het zelfde laken en pak ) en als je in de sh*t zit is het no time geregeld
Stemmen:3
avatar
HET IS EEN REGELRECHTE SCHANDE INDIEN DIT ER ZOU KOMEN!! In België betalen wij reeds 25% op de interesten boven de €1800 - Een echte EUROPESE LENTE en alles gedurende enkele weken platleggen - rustige protestmarsen van alle Europeanen. Ze zullen dan veel minder GELEGALISEERDE DIEFSTALLEN PLEGEN - MASSAL PROTESTEREN zou eens goed zijn!!!
Stemmen:14
avatar
Gesort kapitaal in een bvba betaal je nu al 10% (okt 2014 ) 25% dus stort men 100.000 is er eerst de imf die 10% jat dan 10% NU dus blijft er 80% over.

hoe asosialer men is des te beter ik kan alleen een ieder adviseren zo snel als mogelijk (als men geld heeft af te lossen) een huis is vast!!! (net zoals in holland de huurwaarde forfait ectect) dat betekent als je huis aan de zonzijde staat en je een groen omgeveing hebt met een winkelcentrum in de buurt ka je laderren. en is alles betaald stop het in de sok de rente hoef je het niet voor te doen of?
Stemmen:5
avatar
Schandalig, gans leven gewerkt, proberen sparen en u blauw betaalt aan de staat.
Moeten die goede huisvaders van ministers nu weer geholpen worden met onze zuurverdiende centen. Is het niet genoeg dat we zelfs geen intresten meer ontvangen? Ik had mijn pensioen anders voorgesteld alleszins.
Stemmen:12
avatar
Politiek is een zeer ernstig en snel uitbreidend agressief virus.
Enige oplossing is volledig uitroeien.
Ik heb trouwens nooit begrepen hoe men intelligentie bepaald met een partijkaart.
Stemmen:10
avatar
alles afhalen vanaf nu in matige schijven tegen dat die kl##tzakken in ons zakken zitten .
Stemmen:5
avatar
criminaliteit opdrijven daar er veel geld
onder de matrassen zal belanden...
pure diefstal over gans de lijn
Stemmen:5
avatar
Zo is het wel heel gemakkelijk om crisissen op te lossen.
Typisch rijkemans oplossingen die de hardwerkende sterveling extra treffen.
Het zijn verdorie de aandelen die ze moeten belasten, toch niet de werkman die geen risico neemt????
En begin eerst met de instomende profiteurs terug te zenden. Maar dat gaan ze natuurlijk niet doen want dat zijn potentiele concurrenten die ons druk kunnen zetten.
Europa goed voor de vrede??? Amaai.
Stemmen:6
avatar
Echt zo spaarzaam als ik zit in de derde genearatie gebakken ben opgegroeid met eerst werken sparen en dan cash betalen er is bij ons in de familie nooit iemand geweest die een koopcontract op voorhand heeft moeten tekenen laat staan aanbetalen :lol:
Nu gisteren ben ik naar de bank gegaan en moet nu wachten tot dinsdag SCHANDALIG!! je zal maar een advokaat nodig hebben en die wil een voorschot cash !!!
En hier blijft het niet bij want er zat allang iets te koken bij die aasgieren daarboven.

Ik zou er geen probleem mee hebben als het hier voor de economie op te krikken zou gebeuren maar op lampedusa komen ze in bosje`s aan (terwijl de mensen in italy op straat zitten te bedelen om eten ,duitsland wil dat we wij alle dat spul opvangen .

Er gaat al kweet niet hoeveul ontwikkilingshulp daarheen en dat is niet erg maar wij hebben gewoon geen plaats meer en het is niet zo de EU het probleem is maar dat corrupte stel daarboven van het IMF :confused:
Stemmen:5
avatar
Misschien nog zo geen slecht idee. Dit jaar 10 % volgend jaar 40 % en dan het daarop volgend jaar de resterende 50 %. En als dat allemaal binnen is, alle 60 plussers euthanaseren. Zo lossen ze het probleem pensioen ook nog op. Ja ja jongens en meisjes, goed bezig, ze krijgen ons terug waar ze hebben willen ARM, en zij???? :cry:
Stemmen:5
avatar
och ons alles afpakken en de op een onbestuurbaar bootje voor de afrikaanse kust dumpen (hm lekker warm goed voor m`n atrose en ostoporose dan hoef ik tenminst niets te kopen in portugal) :arrow:
Stemmen:5
avatar
Dat ze dan ook ineens de knoop doorhakken wat het Arcopar gebeuren betreft, kunnen ze misschien ook nog wat uit halen? Probeer aub de kleine spaarders die de eindjes moeilijk aaneen kunnen knopen te ontlopen en de grote vermogens eerst eens te viseren, of schieten ze dan in hun eigen voeten??? Parlementaire premies die doorbetaald blijven of gouden handdrukken om zich te integreren, daar zou men veel meer profijt uit kunnen halen, maar ja, zo kort moet je niet kijken natuurlijk
Stemmen:0
avatar
coussement marie-christine vrijdag 11 oktober 2013
met cyprus zijn ze erdoor geraakt.het is alleen een kwestie van tijd.ik was ervan overtuigd .wij zijn de volgende.dat zal ne boost geven in de economie;maar welke? .en eenmalig dat beloven ze ,wij geloven niets meer.het is niet de kleine man zijn schuld dat er zoveel staatschulden zijn.
Stemmen:3
avatar
het is zeker niet slim en niet op termijn bekeken neem het geld bij de belgische en
europese ambtenaren-minder beschermde
loontrekkers en minder nutteloze uitgaven en
minder illegalen en minder werkelozen
allen aan het werk minimum 40 urenweek
minder alcohol en minder vervuiling
de toepassing van de juiste waarden
met rechten en plichten
Stemmen:6
avatar
normaal doen en zijn maar rechtvaardig
Stemmen:0
avatar
zorg eerst dat deze die de banken crisis het veroorzaakt hun straf niet ontlopen en ten slotte de staatskassen zijn er een zonder bodem.......t 'is natuurlijk gemakkelijk geld van een ander uitgeven.......en die er nog eens laten voor opdraaien....... :idea:
Stemmen:2
avatar
stond als reactie bij een belgies dagblad waarom 15 landen we tellen er toch 28 ?!!!!!!!!
Polen zit ook al aan het pensioenfond te peuteren

In de nederlandse dagbladen hoor je niets ? tsja doofpot kwestie
Stemmen:4
avatar
Een gans leven gewerkt voor een spaarpotje om oude dag te kunnen betalen ...SCHANDE dat ze de banken en de grote beursbeleggers doen betalen, is door hun schuld dat het zover gekomen is . Ik begin al cash af te halen zodat er niet veel meer te rapen zal zijn .
Stemmen:6
avatar
was een mooie reactie net op HLN ja als je je geld van de bank eraf haalt dan slaan ze je toch aan ,hm op is op zou ik zeggen dan !!!!!

En men weet nog niet eens wat ze allemaal aan het roven zijn neem de liquidatiebonus heb alles in he pand gedouwd wat ik had onroerende goederen verkocht om van de bank af te komen zelf rest schuld van prive betaald en nu zullen 33,9%+ 25+liquidatiebonus moeten gaan ladderen om het naar prive te krijgen (ik denk wel eens laat ze wachten en die 20 jaar die meschien nog heb kunne ze van mij de hele hap hebben (dan hebben de erven cq niksnutten er niets meer aan want dan komt ook nog de erfbelasting erop 65% ha ha ik hoop dan dat ze het geld al uitgeven wat ze nooit krijgen!!!!
Stemmen:3
avatar
Vastelling:
We moeten blijkbaar renderen voor de overheid en wat is het verschil met de lijfeigenen van vroeger?

100% belasting betekent 100% slaaf en in Belgie betekent dit , dat we voor meer dan 50% overheidslaaf zijn.
Daarenboven worden de reeds belaste inkomsten telkens opnieuw belast.
Dit maakt van eigendom een illusie.
Het enige die goed is geregeld en waar armoede niet voorkomt ,bevind zich in de top van de piramide.
Stemmen:5
avatar
alle taksen gerekend is de belastingsdruk in België tss 60 en 70%
maar de Belgen zijn veel te braaf en zullen blijven klagen tot ze uiteindelijk helemaal uitgemolken zijn
we zijn allemaal slaven voor de overheid zijn schulden te betalen
vele mensen weten niet hoe het in elkaar zit…. weet er wel iemand dat zelfs je huis niet van jou is? zelfs al is die afbetaald? staat in de grond weet
men kan perfect eisen dat je bijvoorbeeld dei éénmalige 10% taks moet betalen op waarde van je huis
cash onder je matras stoppen heeft geen zin, het fiat geld is iedere dag minder en minder waard!
Stemmen:0
avatar
politiekers laat eerst 1/5 van je wedde vallen
schaf de hoge premies ook voor
u af zonder gezever over opgebouwde r
serve (voor ons schaf je de begrafenisver-
goeding af maar de bijdragen blijven bestaan (voor wie?)
maak regeren efficiënt 1 REGERING is
meer dan voldoende
Stemmen:5
avatar
WAAR ZIJN WE ALLEMAAL MEE BEZIG. WERELDOORLOG 3 is in de maak.
Stemmen:4
avatar
mag het niet schrijven maar het wordt eens tijd dat er opgeruimd gaat worden .

Voor vele die het niet weten is er gelijk na de oorlog het tientje van lieftink gekomen iedereen stond een een briefje van FL.10,00 te kijken Min oma was handig die had de hele tijd in de oorlog illigaal geslacht en groente verkocht aan de nijmegenaren en dat geld weer landerijen en vee gekocht,dus die maakte het niets uit (ze heeft tot aan dere einde van de pacht geleefd )!!!! :D
Stemmen:3
avatar
Laat ons uit Europa stappen.we hebben er niet mogen voor kiezen.Vlamingen en Walen komen nog niet overeen,een verennigd Europa is zeker niet de oplossing,tenzij de mensen die een spaarpotje hebben voor later daar nog wat van afgeroomd wordt voor de profiteurs die bij Europa willen komen.Ik stel voor dat degene die dit voorstel doen(10% belasting op spaargeld)eerst hun rijkdom transparant maken,ook hun vastgoed en al wat ze bezitten boven de 200000€ afstaan en het probleem is opgelost.En als laatste redmiddel terug massaal gaan stemmen voor Vlaams Belang zodat de vreemdelingen buiten blijven of dat ze gaan aankloppen bij de politiekers en dat zij ze dan bij hun thuis opvangen
Stemmen:5
avatar
oldtimers kopen ? daar heb je tenminste je lol nog aan en kost geen BIV!!! en weinig taks
Stemmen:1
avatar
schandalige maffia praktijken zij die de crisis hebben veroorzaakt alle zogezegde slimme hooggeplaatste postjes bezitters moeten daar voor betalen stuur hen een deurwaarder alsook naar hun naamloze vennootschappen etc....
Stemmen:5
avatar
Toen ik voor de tijd dat de muur gevallen is in Duitsland heb ik toen allang gezegd " als zij ( de oostblokkers) bijkomen dat het rijke westen er armer ging van worden en het oosten er rijkdom ging van komen" wel het is zo .Bekijk eens hoe die Russen en die Polen en al die oost blok landen er op vooruit gaan en wij de domme kl**ten er op achteruit gaan.

Laat Turken er bijkomen en de boel is helemaal bescheten.....DANK U POLITIKIERS
Stemmen:5
avatar
En wat denk je dan van alle industrie die wegebt uit België, richting o.a. China. Wij zijn niet meer autonoom, we hebben totaal geen textiel,... meer hier. Wij worden de Oostbloklanden van vroeger. Dat is toch al jaren duidelijk?
Stemmen:1
avatar
De spaarder moet niet betalen voor het
het boven zijn stand leven van de europese instellingen en het wanbeheer van de gezagvoerders in de diverse landen
Stemmen:3
avatar
Het zou een schande zijn als er zoiets zou
beslist worden
Het is een zelfs een schande van daar aan te durven denken
Schaft Europa af en stampt alle profiteurs
buiten , zodat er terug normaal kan geredeneerd worden en doekt het IMF op
Dit heeft toch geen enkel nut en zijn een
bende zakkevullers
Stemmen:4
Dat ze die lamme instelling van een IMF maar vlug opdoeken. Ze krijgen daar allemaal bakken met geld om daar te "werken", en dit is het enige idee waar ze kunnen opkomen om Europa uit de schulden te halen?! Ha, ik weet het : laten we van iedereen zijn spaargeld 10% stelen, en de hopla de schuldencrisis is opgelost! Zijn ze nu helemaal gek geworden daar bij het IMF ? Je moet toch maar durven ze, om zoiets ook nog maar voor te stellen.
De overheden hebben zich jarenlang in de schulden gewerkt door wanbeleid en een logge instellingenstructuur, die alleen maar geld aan de burger kost ipv op te brengen. En al diegene die jarenlang zuinig zijn geweest en wisten een appeltje voor de dorst opzij te leggen, zouden nu ook nog eens moeten opdraaien voor het wanbeleid van al die logge europese instellingen, die de burger zo ook al bakken vol met geld kosten om ze te laten opereren.
En trouwens, ik kan echt niet geloven dat het ooit zo ver zou komen. Want moest zoiets echt gebeuren, dan kan ik me niet voorstellen dat de europese bevolking dit zomaar over zich heen zou laten gaan als een lamme luizak. Europa zou dan een revolutie zien die zijn voorgande niet kent. Europa zou weken worden platgelegd, alsook de volledige europese economie. Als ze op die manier gans Europe de dieperik willen doen instorten, tja, dan is het wel een schitterend idee natuurlijk. Maar ze denken dat ze dit zonder zware gevolgen voor Europa zou blijven, dan hebben ze het compleet mis.
En geen enkele Europese burger met wat spaargeld en gezond verstand, zou nooit nog iets van geld deponeren bij een Europese bank, want als zoiets één keer gebeurt, dan zal het verder in de toekomst wel nog gebeuren, wees daar maar zeker van. Ik zal de eerste zijn om al mijn geld dat in Europa staat op te halen, en over te zetten naar ergens buiten Europa, want Europa zou dan nog nooit één cent van mij zien, dat is zeker. Maar ik geloof niet dat het ooit zoo ver zou komen hoor;
Komaan zeg, wat een belachelijk idee, politici die moeten beloven dat het daarna nooit meer zal gebeuren. Politici die iets moeten beloven, laat me niet lachen hé !
Dat ze het geld ergens anders gaan stelen, maar van de zuurverdiende centen van een zuinige spaarder moeten ze afblijven.
En trouwens, dat al die vetbetaalde werknemers bij de Europese Unie dan zelf eens het goede voorbeeld geven, door 50% van hun enorm dikke lonen af te staan voor altijd.
Als we dit zomaar zouden laten gebeuren dan gaan die dikbetaalde politici denken dat ze alles mogen doen waar ze zin in hebben. Dit is gewoon een heel slecht idee, want dit zou zware gevolgen hebben voor Europa. Denken ze nu echt dat de Europese burger dit onbewogen gaat laten gebeuren, neen dus! Dasd toch ongelooflijk hé, die Lagarde wordt uit onze zak al zo vetbeaald, en waarvoor eigenlijk ? Om dan met zo een wansmakelijk idee op de proppen te komen.
Als dat het enige is dat ze kunnen voorstellen voor het oplossen van de schuldencrisis, dat ze dan maar vlug die IMF opdoeken. Want dit getuigt van een compleet gebrek aan creativiteit en empathie voor de hardwerkende europese burger die wist een centje opzij te leggen voor zijn oude dag. Als we dit zouden laten gebeuren, dan is er geen houden meer aan, gaan ze denken dat ze alles mogen, en zal het nog maar het begin zijn van de complete ondergang van Europa. Zoiets blijft nooit zonder gevolgen, denk daar maar eens over na voor je zoiets voorstelt!
Stemmen:1
Komaan zeg, wat een belachelijk idee, politici die moeten beloven dat het daarna nooit meer zal gebeuren. Politici die iets moeten beloven, laat me niet lachen hé !
Dat ze het geld ergens anders gaan stelen, maar van de zuurverdiende centen van een zuinige spaarder moeten ze afblijven.
En trouwens, dat al die vetbetaalde werknemers bij de Europese Unie dan zelf eens het goede voorbeeld geven, door 50% van hun enorm dikke lonen af te staan voor altijd.
Als we dit zomaar zouden laten gebeuren dan gaan die dikbetaalde politici denken dat ze alles mogen doen waar ze zin in hebben. Dit is gewoon een heel slecht idee, want dit zou zware gevolgen hebben voor Europa. Denken ze nu echt dat de Europese burger dit onbewogen gaat laten gebeuren, neen dus! Dasd toch ongelooflijk hé, die Lagarde wordt uit onze zak al zo vetbeaald, en waarvoor eigenlijk ? Om dan met zo een wansmakelijk idee op de proppen te komen.
Als dat het enige is dat ze kunnen voorstellen voor het oplossen van de schuldencrisis, dat ze dan maar vlug die IMF opdoeken. Want dit getuigt van een compleet gebrek aan creativiteit en empathie voor de hardwerkende europese burger die wist een centje opzij te leggen voor zijn oude dag. Als we dit zouden laten gebeuren, dan is er geen houden meer aan, gaan ze denken dat ze alles mogen, en zal het nog maar het begin zijn van de complete ondergang van Europa. Zoiets blijft nooit zonder gevolgen, denk daar maar eens over na voor je zoiets voorstelt!
Stemmen:5
avatar
Kom op we nemen onze honden mee en nemen die onbekwame hap over er zijn genoeg onder ons die nog nooit in de klem hebben gezeten en die altijd voorgezorgd hebben zoals U en en Ik ik heb er nog wel zin in wie volgt? 8) ik maak me geen zorgen over de toekomst ik zit er warmpjes bij .

En voor dat loon kunnen we nevebij een paar bedrijven oprichten in het oostblok! valt bij iemand het kwartje? IMF
Stemmen:0
avatar
Is de maffiabaas Berlosconi nu ook al in dienst bij de maffia organisatie IMF
Stemmen:0
avatar
Het wordt goedkoper zijn spaargeld in de tuin te vergraven
Stemmen:0
avatar
ik ben 53 jaar, werk momenteel 35 jaar en heb eindelijk 25.000 euro gespaard,gaan ze er nu echt nog 10% afpakken? ik zal wel een cruise doen met m'n vrouwke dat wil ik al heel m'n leven en .... het mag een iets kosten dan hebben we toch een mooi aandenken waar we al die jaren voor gespaard hebben.bende hypocrieten.
een gewone werkmens met 4 kinderen
Stemmen:2
avatar
och kijk eens op markplaats die hollanders zijn alles aan het verkopen en neem een mooi huiske in het Frankewald (D)hebt ge al voor €.39500 met 780 m2 en schuren erbij ,en gerenoveerd en wel (moet er bij koop het van een hollander die hebben er vaak een hoop aan gedaan ) kunt ge lekker met de vrouw uwe pensioe genieten

immopool.de hebt ge ook is op z`n hollands ook tik het vlaggetje aan regio sauerland en pfalz kan je lekker shoppen en van de natuur genieten de boodschappen zijn ook nog een 35% goedkoper
Stemmen:0
avatar
trouwens als ik oud word zal ik niets meer hebben dit kost jullie centen
Stemmen:-2
avatar
Laat ze maar starten bij de honoraria van alle Europarlementariërs. Hier een reportage:
Stemmen:0
avatar
de mijne niet in ieder geval ,daar kan je gift op nemen :P
Stemmen:0
avatar
patrick Schreef:
trouwens als ik oud word zal ik niets meer hebben dit kost hen centen
Stemmen:0
Ik speel bewust niet op de beurs omdat ik geen risico's wil nemen met mijn spaargeld, dus zet ik het op een spaarrekening. Moet ik daarom gestraft worden, terwijl al diegenen die al hun geld op de beurs zetten of zij die er allemaal vastgoed mee kopen, de dans gewoon ontspringen.
00Komaan zeg, ofwel betaalt iedereen hetzelfde bedrag of percentage, ofwel betaalt niemand het, maar niet op zo een manier dat één groep voor alles opdraait, terwijl anderen niks moet betalen hé.

Dus de mensen die voorzichtig en zuinig zijn zouden worden gestraft, en diegenen die roekeloos met hun geld omspringen, zouden uit de wind blijven. Dat idee is te zot voor woorden gewoon. Goe bezig ze Lagarde !
Stemmen:3
avatar
Dit is pure diefstal door de groten der aarde.
Dat ze beginnen met zichzelf , schaf onmiddellijk de abnormale hoge lonen af van alle Europarlementariërs en betaal ze een loon zoals in de prive ,laat ze Btw betalen op een auto of andere Luxe artikelen zoals wij, schaf de vele vliegtuigreizen af halveer de verplaatsingskosten stop met de overnachtingskosten , dan moeten ze de gewone burger niet pluizen
Stemmen:3
avatar
De reactie van het IMF is volledig normaal, ga de wandel en handel van Mevr Lagarde maar eens na, geld graaien oké, maar zelf belasting betalen, dat is een anders paar mouwen. Dus Cyprus was voor mij het teken om een stalen bakje te kopen en stilaan geld daar in te stoppen, het moet geen groot bakje zijn hoor . Al eens geteld hoeveel briefjes van 500€ in een sigarenkistje kunnen, veel hoor.Dus mijn raad zachtjes aan spaargeld terug op de oude manier bewaren
Stemmen:1
avatar
Zoals altijd zal de kleine man altijd betalen en daar moet een eind aan komen de zuur verdiende centjes nu nogmaals gaan belasten het kan niet op dat ze die heren en dames eens gaan belasten van het IMF en Europees parlement met hun topsalarissen van boven de 15000 euro per maand en dan nog alles taxfree krijgen maar ja onze marionetten van de politiek dansen rustig mee het zijn niet de Turken of andere buitenlanders die profiteren maar de hoge klasse in België die alleen hun belangen behartigen zij kunnen niet verdragen dat een gewone sterveling ook met een Mercedes kan rijden het zou geen slecht voorstel zijn om ons zuur verdiende centjes eens van de banken te gaan halen en kjken wat. Er dan zou gebeuren
Stemmen:0
avatar
maak me niet meer druk straks heb ik in handen
Stemmen:1
avatar
ik ben blij dat julli ook er tegen zijn, maar ik hoop ALS het zover moest komen, we allemaal op een lijn moeten staan en ons laten horen
Stemmen:0
avatar
Om dit te voorkomen, huur een safe en steek al uw sspaarcenten daar in, uw geld is veilig en ze kunnen niets afhouden, het brengt wel niets meer op maar ge hebt al uw spaarcenten nog, en dan zullen we eens zien wat er gaat gebeuren, alleen maar mopperen lost niets op
Stemmen:0
avatar
In Parijs staat nog een machientje om alle politiekers gelijk te maken en ook de geldwolven van de banken. :idea:
Stemmen:0
avatar
Reden genoeg om het hier af te bollen en te stoppen met werken (werk dag en nacht en ook in 't weekend!= ploegen) en sparen. Het haalt toch geen zak uit en de rijken ontspringen op een of andere manier toch de dans, alsook de aparte categorie "armen-profiteurs " die niet dag en nacht werken! (# v. echte armen)
Stemmen:0
avatar
:x Walgelijk is dit ! Echte schurken zijn het !
Stemmen:0
avatar
:0 Geld in de kous heeft geen zin ! Dan roepen ze uw eurotjes binnen om te wisselen in een nieuwe euro die een pak minder waarde zal hebben ! Schurken ! Ze zijn tot alles in staat !
Stemmen:0
avatar
Is gewoonweg onrechtvaardig, gaan ze bij de gewone werkende man geld afpakken en de grote mannen moeten niks betalen, buitengewoon schandalig
Stemmen:0

Spaargids mailalerts