Inloggen bij Belfius om uw rekeningen via KBC en BNP te betalen

3
Reageer
Inloggen bij Belfius om uw rekeningen via KBC en BNP te betalen

Binnen enkele maanden zullen klanten van Belfius ook hun zichtrekeningen bij andere banken kunnen beheren via Belfius Mobile, Belfius Tablet en het internetbankieren Belfius Direct Net. 

Als de klant aanlogt op Belfius Mobile (bankieren via de smartphone), Belfius Tablet (bankieren via het tablet) of Belfius Direct Net (bankieren via de pc) zal hij automatisch en onmiddellijk een overzicht van al zijn zichtrekeningen met het saldo en de transacties kunnen zien. En dat in realtime en met dezelfde klantervaring als die hij momenteel geniet voor zijn Belfius-rekeningen. Ook zal hij vanaf zijn Belfius-platform betalingen kunnen doen via zijn niet-Belfius-rekeningen. Anders gezegd: de consument kan aanloggen bij Belfius om zijn facturen via zijn zichtrekeningen bij KBC en BNP Paribas Fortis te betalen. Hij moet daartoe enkel zijn niet-Belfius-rekeningen koppelen aan zijn Belfius-platform.

Belfius wil zo inspelen op de inwerkingtreding van de Europese PSD2-richtlijn, die de markt voor betaaldiensten openstelt voor Europese bancaire en niet bancaire spelers. Ze houdt in dat de consument een aantal bankgegevens kan toegankelijk maken voor andere partijen dan zijn thuisbank. Die machtigingen kunnen overigens op elk moment weer ingetrokken worden.

Lees ook:

- Fraude met internetbanken explodeert
- Wat verandert voor uw spaargeld in 2018?
- Zinvol om meer dan 940 euro voor het pensioensparen te storten in 2018?

Hoe interessant vond u dit artikel?
(4 stemmen, gemiddeld 3.25 van de 5)
Categorie: Algemeen nieuws over betalen en kaarten