Massale interesse voor overzicht van aanvullende pensioenen

0
Reageer
Massale interesse voor overzicht van aanvullende pensioenen

De afgelopen maand hebben al dan 100.000 mensen via www.mypension.be opgezocht hoeveel aanvullend pensioen ze intussen hebben opgebouwd. Niet verwonderlijk is dat vooral 45-plussers interesse tonen. Vier op de vijf bezoekers komt uit deze categorie. Meer mannen (69%) dan vrouwen (31%) raadplegen hun dossier.

Tot voor kort kon iedereen op de website een overzicht krijgen van zijn of haar wettelijke pensioenopbouw. Sinds 6 december zijn daar de gegevens van de aanvullende pensioenrechten aan toegevoegd. Het gaat om de verschillende aanvullende pensioenplannen waarbij men is aangesloten geweest tijdens de loopbaan als werknemer of zelfstandige. Zowel de reserves die opgebouwd werden via regelmatige stortingen uit bijvoorbeeld groepsverzekeringen als de reserves die voortkomen uit eenmalige stortingen van een kapitaal werden opgenomen.

De werknemer zal er eveneens te weten komen of hij in de groepsverzekering beschikt over een overlijdensdekking of niet. In dat geval zal hij kennis kunnen nemen van het bedrag dat wordt toegekend aan zijn erfgenamen in geval hij zou overlijden vóór het ingaan van het pensioen.

De website zal in de toekomst verder ontwikkelen. Vanaf eind dit jaar zal elke burger er een raming kunnen verkrijgen van zijn wettelijke pensioenbedrag. En op het einde van 2018 zou hij de mogelijkheid moeten hebben om de effecten na te gaan van sommige beslissingen op het pensioen alvorens hij een professionele oriëntatie beslist.

Meer dan 3,4 miljoen werknemers en zelfstandigen hebben een aanvullend pensioen opgebouwd.

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(8 stemmen, gemiddeld 4.38 van de 5)


Categorie: Argenta nieuws over sparen, Sparen bij Argenta