Belfius maakt enkele bankdiensten duurder in 2018

0
Reageer
Belfius maakt enkele bankdiensten duurder in 2018

Belfius maakt op 1 januari 2018 enkele diensten duurder. Meestal gaat het om zaken die minder vaak voorkomen.

Het meest opvallend is het duurder worden van enkele kaartdiensten. Wie bij verlies of diefstal van zijn bankkaart onmiddellijk een gratis vervangkaart wil in afwachting van zijn nieuwe kaart zal daarvoor na Nieuwjaar 10 euro moeten betalen in plaats van 7,50 euro.

Ook het plaatsen van een foto op de bankkaart wordt duurder. Een eerste foto blijft gratis tot 29 jaar. Voor een volgende moet na Nieuwjaar 5,00 euro worden betaald in plaats van 3,75 euro. Vanaf 30 jaar stijgt het tarief van 7,50 euro naar 10 euro.

Het innen van een circulaire cheque wordt eveneens duurder. Dat zal voortaan 5,00 euro kosten in plaats van 2,50 euro nu.

Staat er onvoldoende geld op de rekening en moet er een buitenlandse betaling gebeuren, dan zal het annuleren hiervan voortaan 5,00 euro kosten in plaats van 4,50 euro.

In het verlengde daarvan zullen in het forfait voor de Comfort-rekening nog maar 2 geweigerde betalingsopdrachten per jaar worden vrijgesteld van tarificatie, tegenover 3 nu.

Wie zijn rekeningen niet opvolgt zodat ze slapend worden (vijf jaar lang geen verrichtingen doen en geen contact hebben met het kantoor) dreigt de kostprijs voor het overmaken aan de Depositokas te zien stijgen. Nu rekent Belfius daar 10% van het tegoed aan, met een maximum van 95 euro. Dat wordt 10% met een maximum van 200 euro.

Spaargids.be maakte voor u ook een overzicht van de kostprijs van de zichtrekeningen op de Belgische markt.

Lees ook:

- Belfius in zee met Touring voor bijstandsverzekeringen
- Direct overschrijven naar andere bank mogelijk vanaf november 2018 
- Klanten Belfius kunnen online transacties ondertekenen via itsme

 

Hoe interessant vond u dit artikel?
(0 stemmen, gemiddeld 0 van de 5)
Categorie: Belfius Bank nieuws over betalen en kaarten