Aantal aanvragen voor woonleningen daalt sterk

0
Reageer
Aantal aanvragen voor woonleningen daalt sterk

Het aantal aanvragen voor een woonlening in ons land lag in het tweede kwartaal van 2017 liefst 21% lager dan in dezelfde periode van 2016. Er werden vooral minder kredieten van beperkte omvang aangevraagd. De daling van het gevraagde bedrag bleef immers beperkt tot 8%, leert een overzicht van de Beroepsvereniging voor het Krediet (BVK).

Er werden in het tweede trimester van dit jaar ook 65.000 hypothecaire kredietovereenkomsten gesloten voor een totaalbedrag van 8,2 miljard euro, externe herfinancieringen buiten beschouwing gelaten. Ten opzichte van een jaar geleden is dat een daling van het aantal verstrekte kredieten met 7,7%. Het overeenstemmende bedrag daarentegen lag nog bijna 6% hoger. 

Secretaris-generaal Ivo Van Bulck van de BVK : "De daling van het aantal verstrekte kredieten doet zich inzonderheid voor op vlak van de renovatiekredieten. De kredietovereenkomsten voor de bouw en voor de aankoop stegen nog licht.

Het gemiddelde geleende bedrag voor de aankoop van een woning bleef in het tweede trimester van 2017 onveranderd op ongeveer 153.000 euro. Het gemiddelde bedrag voor een bouwkrediet steeg tot ongeveer 164.000 euro.

Negen op de tien kredietnemers kozen voor een vaste rentevoet of een veranderlijke rentevoet met een initiële periode van rentevastheid van minimum 10 jaar. Ongeveer 9% van de kredietnemers opteerde voor een veranderlijke rentevoet met een initiële periode van rentevastheid tussen 3 en 10 jaar.

 

Lees meer:

- Online woonlening niet altijd de goedkoopste 
- Woonleningen blijven erg goedkoop 
- Helft leent meer dan 80% van de waarde van zijn woning

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(0 stemmen, gemiddeld 0 van de 5)


Categorie: Algemeen nieuws over lenen