Contact

Wat kost een lening voor een elektrische fiets?

Wat kost een lening voor een elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Of je nu een stadsfiets wil, een bakfiets of een mountainbike: voor elke doelgroep biedt de fietsenhandelaar het geknipte model. Maar daar hangt uiteraard vaak ook een stevig prijskaartje aan vast. Met een fietslening geniet je vandaag al van je e-bike, zonder dat je jouw spaarcenten meteen hoeft aan te spreken. 

Meer en meer mensen stappen over op een e-bike. Daar spelen fietsfabrikanten op in met een aanbod dat jaarlijks nog ruimer en innovatiever oogt. Dat vertaalt zich ook in een brede prijsvork. Voor een stadsfiets tel je al snel 2.000 euro neer. De door VAB uitgeroepen e-bike van het jaar,  de Batavus Finez E-go Power Sport, kent een richtprijs van 2.999 euro. De speed pedelec van het jaar, de Riese & Müller Supercharger2 GT vario HS, kost je 6.579 euro.

 

Gemiddeld geleend bedrag: 3.300 euro

Die stevige prijs kan of wil niet iedereen in één beweging neertellen. Om de aankoop te financieren, biedt een fietslening op afbetaling bijgevolg het gepaste antwoord. Een bevraging van De Tijd bij enkele grootbanken illustreerde eind vorig jaar dat almaar meer Belgen gebruik maken van een fietslening. BNP Paribas Fortis had kort voor het jaareinde van 2020 al 52% meer leningen voor een elektrische fiets afgesloten dan een jaar eerder. Bij Belfius ging het om een groei van 24%. Het gemiddelde bedrag van de lening bedroeg ongeveer 3.300 euro.

 

0,99% per jaar

Een fietslening kan je de bij de meeste banken aangaan voor elk type fiets of step, zowel nieuw als tweedehands. Spaargids.be bundelt de fietsleningen van elf Belgische banken in een handig overzicht. AXA Bank en Belfius komen als goedkoopste uit de bus, met een jaarlijks kostenpercentage van 0,99%. Met andere woorden: wanneer je 3.000 euro leent voor een looptijd van 24 maanden, dan los je maandelijks 126,28 euro af. Aan het einde van de rit heb je 30,72 euro intrest betaald.

Tip: Vergelijk hier de fietsleningen van de verschillende banken

 

Minimumbedrag en looptijd

Naast de intrestvoeten verschilt ook het minimale kredietbedrag. Belfius kent een fietslening toe vanaf 1.000 euro, terwijl AXA Bank pas vanaf 2.500 euro over de brug komt.

Bij de meeste banken bedraagt de looptijd dan weer maximaal 60 maanden, maar KBC biedt ook de mogelijkheid om – afhankelijk van het geleende bedrag – op 72 maanden terug te betalen.

 

 

Lees ook:

Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

& ontvang tips om te besparen