Vivium verlaagt gegarandeerde rente

0
Reageer
Vivium verlaagt gegarandeerde renteVivium verlaagt binnenkort de gewaarborgde rente op zijn tak21-spaarverzekeringen. Wie nog wil genieten van de oude tarieven wacht dus best niet om zijn stortingen uit te voeren.

De opbrengst van een tak21-spaarverzekering bestaat uit twee delen. Vooreerst is er een gewaarborgde rente, die ongeacht de evolutie van de financiële markten wordt toegekend. Daar bovenop kan nog een winstdeelneming komen indien de beurzen en de resultaten van de verzekeraar dit toelaten. Een garantie kan hiervoor echter niet worden gegeven.

Door de algemene daling van het rentepeil past Vivium nu zijn gewaarborgde rente voor nieuwe stortingen aan van 0,75% tot 0,45%. Dat is nog vier keer de vergoeding die op de meeste klassieke spaarboekjes wordt gegeven.

Voor wie een nieuwe spaarverzekering Universal Life wil sluiten, gaat het nieuwe tarief in op 17 september. Voor wie al een dergelijk contract heeft lopen, wordt de aanpassing voor bijkomende stortingen op 1 oktober doorgevoerd.

Er is geen intrestaanpassing voor premies met een garantie van 4,75% of 3,25%. Ook voor toekomstige stortingen blijft deze intrestvoet behouden.

Wie een hoger rendement beoogt, kan overigens ook altijd overstappen naar een tak23-beleggingsverzekering, waarvan de opbrengst afhangt van gekozen beleggingsfondsen. Een garantie op een bepaalde return kan echter niet worden gegeven. Bij tegenzittende beurzen kan er zelfs een negatieve waarde zijn.

Laagste instapkosten.

De spaarverzekeringen van Vivium kunnen worden onderschreven bij Futuria. Deze makelaar heeft er zich toe verbonden om voor onder meer tak21- en tak23-beleggingen te werken tegen wellicht de laagste kosten in België. Bij sommige andere lopen die voor bepaalde producten op tot 6,5%. Dit is geen promotie, maar een permanente aanbieding. U betaalt dus ook op de toekomstige stortingen de verlaagde instapkosten.

Spaargids.be, dat zelf geen makelaar is, onderhandelde deze gunstige voorwaarden met Futuria. Dankzij Spaargids.be kunt u dus genieten van de beste voorwaarden op de markt.

Vivium capiplan pensioensparen

Vivium capiplan langetermijnsparen

Vivium VAPZ

Vivium capiplan Tak21 sparen

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(3 stemmen, gemiddeld 2.33 van de 5)


Categorie: Algemeen nieuws over sparen