ING maakt basispakket Groene Rekening 20% duurder

0
Reageer
ING maakt basispakket Groene Rekening 20% duurder

Wie een klassieke Groene ING-Rekening gebruikt als zichtrekening zal hiervoor vanaf 1 januari 2018 36 euro per jaar moeten betalen. Nu is dat nog 'maar' 30 euro. Een stijging met 20% dus.

Voor die 30 euro hebben gebruikers van de Groene ING-Rekening de mogelijkheid om hun verrichtingen met de computer, het tablet of de smartphone uit te voeren. Voorts kunnen ze zonder extra kosten geld afhalen aan de automaten in de hele eurozone. En de eerste twee houders krijgen een Bancontactkaart zonder te moeten bijbetalen. Ten slotte omvat het forfait ook twaalf manuele debetverrichtingen zoals het afgeven van papieren overschrijvingen, het betalen met een cheque en het afhalen van geld aan het loket.

Vanaf Nieuwjaar stijgt de prijs voor dit pakket naar 36 euro. De 6 euro opslag wordt verzacht door een uitbreiding van het pakket met één gratis vervangkaart bij verlies of diefstal van de oorspronkelijke kaarten. Voor wie dat nodig heeft, spaart het 9,99 euro uit.

Kleinere wijzigingen zijn er voor houders van een ING Lion Account. Voortaan wordt het mogelijk om op deze rekening manuele overschrijvingen te laten verwerken. Dat kost dan wel 2 euro per stuk. Voorts kunt u er ook de uittreksels van laten opsturen naar huis, wat 5 euro plus portkosten kost.

Wie zich tevreden stelt met een minimale dienstverlening kan een beroep doen op de basisbankdienst. Die wordt echter wel duurder. Van 12 euro nu gaat de rekening naar 15,17 euro.

Ten slotte pakt ING uit met een Professionele Zichtrekening. De diensten en de kosten ervan komen overeen met die van de Groene ING-Rekening. Alleen worden de klassieke bankkaarten voor professionele gebruikers vervangen door een MasterCard Business.

Spaargids.be maakte voor u ook een overzicht van alle zichtrekeningen die op de Belgische markt worden aangeboden.

Lees ook: 
-
Belfius maakt enkele bankdiensten duurder in 2018 
- Nu ook contactloos betalen met de Bancontact-app 
- CCV rekent handelaars geen abonnement meer aan voor verwerking van Bancontact

Vindt u het artikel interessant? Geef uw score
(1 stem, gemiddeld 3 van de 5)


Categorie: ING Bank nieuws over betalen en kaarten